VALENCIA | TURISMO

La Universitat de València i Turisme Comunitat Valenciana presenten 10 publicacions sobre recursos turístics i estratègies territorials

ELPERIODIC.COM - 24/05/2021

El Jardí Botànic de la Universitat de València ha acollit hui la presentació d'aquesta iniciativa integrada per 9 plans de turisme dirigits per investigadors de la Universitat de València i el catàleg dels recursos territorials turístics valencians de primer ordre.

L'acte de presentació s'ha celebrat aquest dilluns 24 de maig, a les 12 hores, al Jardí Botànic de la Universitat de València, mitjançant la intervenció del vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, i el secretari autonòmic de Turisme de la GVA, Francesc Colomer. Les publicacions són el resultat del conveni de col·laboració subscrit entre Turisme Comunitat Valenciana i la Universitat de València durant el període 2017-2020.

La publicació “Recursos Territorials Valencians 2020” és el resultat d'un treball minuciós de recopilació, valoració i localització dels recursos turístics (festius, esportius, patrimonials, paisatgístics, culturals, naturals…) que es troben en el territori valencià. Es tracta d'un document dissenyat perquè siga utilitzat com a instrument de gestió territorial per part de responsables polítics i tècnics. Es tracta del primer catàleg de recursos turístics territorials de primer ordre, recollit en la Llei de 15/2018 de Turisme Valencià.

Els nou plans directors, han sigut dirigits per especialistes de la Universitat de València. El professor d'Anàlisi Econòmica Gregorio García ha estat al capdavant del pla de turisme sobre fortaleses medievals de la Vall d'Ayora-Cofrentes i el Vinalopó; els professors José María Nácher (Economia Aplicada) i Clara Martínez (Direcció d'Empreses) han dirigit les estratègies turístiques del Parc Natural del Túria; Oreto García (Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga), ha tractat la posada en valor de les pintures rupestres, Patrimoni de la Humanitat; Joan Carles Membrado (Geografia), ha dissenyat el pla turístic de la ceràmica valenciana; Consuelo Mata i David Quixal (Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga), han treballat sobre el pla dels jaciments ibers; Ferran Arasa (Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga), desenvolupa el pla de turisme de la Via Augusta; Amparo Cervera, Haydeé Calderón i Berta Tubillejas (Comercialització i Investigació de Mercats) i Emili Aura (Prehistòria, Arqueologia i Història Antiga), aborden el pla de posada en valor turístic del Palau Ducal dels Borja de Gandia; Pilar Peñarrubia (Geografia) i Lydia Micó, el del Museu Tèxtil d'Ontinyent; i Rosa Yagüe i Isidre March (Economia Aplicada), dissenyen les estratègies turístiques del patrimoni industrial valencià.

El vicerector de Projecció Territorial i Societat, Jorge Hermosilla, ha destacat el valor de “l'aliança entre Turisme Comunitat Valenciana i la Universitat de València que permet posar en marxa aquest tipus de projectes, que testimonien la fortalesa del patrimoni cultural de la Comunitat, divers i heterogeni, i que facilita l'elaboració de projectes turístics singulars i atractius en el territori valencià”.

Per la seua banda, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer ha reconegut la gran faena realitzada per la Universitat de València i ha destacat “la importància del que es presenta hui com a manera de reconstruir entre tots el model de base territorial del turisme que busquem”, al mateix temps que ha incidit en què aquestes publicacions són el resultat de “anys de treball i d'anar plegats amb la universitat per a poder desenvolupar, recopilar i compartir aquest coneixement”. Així mateix, el responsable de Turisme ha recalcat que “hui comença una acció de promoció especialitzada per a divulgar la riquesa del nostre territori” i ha afegit que “el millor màrqueting i l'únic possible comença amb el producte”.

MÁS FOTOS