200 científics de 22 països, en el congrés internacional sobre observació de la Terra des de satèl·lit
Uns 200 científics de 22 països participen, entre els dies 22 i 26 de setembre, en un congrés internacional sobre els avanços en el camp de la teledetecció (observació de la Terra des de satèl·lit). El simposi l’organitza la Unitat de Canvi Global (UCG), del Laboratori de Processament d’Imatges (LIP) de la Universitat de València.
El simposi, titulat ‘Recent Advances in Quantitative Remote Sensing’ (RAQRS), està presidit per José A. Sobrino, catedràtic de Física de la Terra de la Universitat de València. Les sessions es desenvoluparan a l’Auditori de Torrent, com en les tres anteriors edicions.
La iniciativa s’ha presentat aquest dijous, amb la presència de Ramón López, vicerector de Polítiques de Formació i Qualitat Educativa de la Universitat; Amparo Folgado, alcaldessa de Torrent; i Felipe Palau, director general d’Universitats de la Generalitat; a més del director, José Sobrino.
El congrés RAQRS'IV recull els avanços científics en teledetecció en connexió amb les aplicacions reals, sent el seu objectiu principal exposar l'estat actual tant de la teoria com de les aplicacions en l'anàlisi de les dades de teledetecció. Aquest congrés contribuirà a definir prioritats en la recerca, oferint una oportunitat única per a l'intercanvi d'idees i coneixements amb la comunitat internacional que treballa en teledetecció. Les presentacions de científics de tot el món proporcionaran una visió en profunditat i una avaluació dels avanços actuals en teledetecció.
Es presentarà en el marc del programa Copèrnic de l'Agència Espacial Europea (ESA), els futurs satèl·lits sentinels que llançarà l'ESA en els pròxims anys, així com els nous satèl•lits de NASA. Els satèl·lits espanyols Ingenio i Paz. I nombroses aplicacions de les dades de Teledetecció de caràcter agronòmic (inventaris agrícoles, classificació de cultius, productivitat de collites, estat hídric dels cultius, etc), forestal (inventaris forestals, predicció d’incendis, estimació de superfície afectada, etc), oceanogràfic, aplicacions meteorològiques, de seguiment de canvi climàtic i avaluació de desastres naturals (inundacions, terratrèmols, erupcions volcàniques), etc.
En aquesta edició s'han seleccionat 250 treballs, repartits en més de 60 conferències i 4 sessions interactives de pòsters. 200 científics de 22 països, el 80% estrangers amb una gran representació de França, USA, Xina, Alemanya, Holanda, Bèlgica, Austràlia etc, experts en teledetecció assistiran al congrés i presentaran les seues recerques al llarg dels cinc dies de durada del congrés.
Més informació i el programa de l’esdeveniment pot trobar-se en la pàgina web https://ipl.uv.es/raqrs/