MEDI AMBIENT

Ximo Puig afirma que el Consell impulsarà “una revolució verda” que conjumine creixement i sostenibilitat i siga capaç de “sumar”

ELPERIODIC.COM - 02/12/2019

El president espera que el Cim del Clima aconseguisca “avançar” amb compromisos parar fer front al canvi climàtic i als seus efectes en l'àrea mediterrània

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que el Consell impulsarà “una revolució verda” que “no confronte creixement i sostenibilitat”, sinó que siga capaç de “sumar”. Puig ha realitzat aquestes declaracions en el context del Cim del Clima, que ha començat aquest dilluns a Madrid, per a intentar fer efectiu l'Acord de París de 2015 i detindre el canvi climàtic que provoca el calfament global del planeta.

En aqueix sentit, el president ha assenyalat, en declaracions als mitjans de comunicació, que serà benvinguda qualsevol decisió que es prenga en aquest cim per a fer front de manera efectiva al canvi climàtic, un fenomen que, tal com ha recordat, “afectarà explícitament el territori valencià i a tots els altres de l'àrea mediterrània”.

“Des de la perspectiva del Govern valencià cooperarem i a impulsar una revolució positiva, verda, de sostenibilitat”, ha subratllat el responsable de la Generalitat. En aquest sentit, ha incidit en què “no cal confrontar creixement i sostenibilitat”, perquè “el camí és sumar i que l'ús del futur estiga vinculat a una economia sana i vigorosa que garantisca la continuïtat del planeta”.

Així mateix, Ximo Puig ha apel·lat a la implicació col·lectiva per a frenar els efectes del calfament global, ja que considera que “des de baix”, des dels propis ciutadans i ciutadanes, des de les regions i des dels municipis, s'ha de cooperar per a fer possible que “el canvi climàtic no siga irreversible”.

La 25a Conferència de les Parts de la Convenció Marco de les Nacions Unides sobre Canvi Climàtic (COP25) inaugurada a Madrid es prolongarà fins al dia 13 de desembre, amb representants de 196 països i de la Unió Europea, amb l'objectiu d'aprofundir en les negociacions que facen possible aplicar l'Acord de París de 2015, el primer pacte mundial contra el calfament del planeta. La conferència coincideix amb la recent publicació de dades que mostren que l'emergència climàtica empitjora a gran velocitat i té efectes negatius sobre les vides de les persones en tots els racons del globus, amb manifestacions, cada vegada més freqüents, en forma d'onades de calor extrem, incendis forestals, inundacions o sequeres prolongades.