D'hotel a seu empresarial: la nova vida de l'Hotel Simba de Xilxes
La consellera Rebeca Torró ha visitat les instal·lacions després de l'aprovació del Projecte d'Inversió Estratègica Sostenible
Un imponent lleó dissecat en l'hall de l'Hotel Simba de Xilxes captava totes les mirades. Visitar aquest emblemàtic negoci dedicat que durant diversos anys ha acollit celebracions de tota índole en l'ampli restaurant situat en la planta baixa, era també quedar-se embadalit amb el lleó.
Al febrer de 2017, després de molts anys d'activitat i servei, tancava les seues portes aquest hotel: de manera precipitada i inesperada. De fet, els hostes que s'allotjaven en aquest hotel van haver de ser relaxats en un altre establiment de la cadena situat a Sagunt i Les Alqueries. I els 18 empleats es van enfrontar en aquell moment a un futur incert.
Els possibles problemes de liquiditat van precipitar el tancament d'un hotel que disposava de 96 habitacions i una suite, a més d'un menjador per a 1.000 convidats, discoteca per a esdeveniments especials, camp de futbol, futbol sala, bàsquet i handbol, pistes de tennis, piscina, gimnàs amb sauna, sala de festes, sala de convencions i un museu cinegètic.
Aquest matí, la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, ha visitat les instal·lacions de l'empresa STN Ceràmiques en l'antic Hotel Simba.
D'aquesta manera, les instal·lacions tenen ara un nou ús i el canvi és notable, encara que continua estant la vitrina on s'exhibia el lleó.
I és que aquest grup empresarial dedicat a la fabricació i comercialització de productes ceràmics, promou un centre logístic en els termes municipals de la Vall d'Uixó, Xilxes i Moncofa, declarat Projecte d'Inversió Estratègica Sostenible (PEUS) i que suposarà un “important centre logístic del sector ceràmic gràcies a l'impuls que la Generalitat Valenciana ha donat al PEU” que generarà 650 llocs de treball directes fruit de la col·laboració públic-privada, segons ha destacat Torró.