Xàtiva acull aquest dimecres l’entrega dels Premis Museari 2024
Els guardons reconeixen la trajectòria i l’activitat de persones i institucions que aposten per la diversitat sexual i els drets humans
El Museu de Belles Arts – Casa de l’Ensenyança acull aquest dimecres 17 de juliol, a les 19 hores, l’acte d’entrega dels premis Museari, en el que serà l’últim acte de la programació LGTBIQ+ que ha tingut lloc a Xàtiva durant les darreres setmanes.
Els premis Museari s’han convertit en un referent internacional de la lluita LGTBI i reconeixen la trajectòria i l’activitat de persones i institucions que aposten per la defensa dels drets humans i la diversitat sexual.
En aquesta edició 2024 han estat reconeguts Anna Ruiz Sospedra (premi a la trajectòria artística), l’associació ex-presos sociales de València (premi a l’activisme), Hervé Brizon de la Galerie Queer Camp Jitsch (premi Memòria), Juan Mairena (premi Literatura), l’associació LB Talks (premi Lluita), el Festival de Cortometrajes OUIGO Orgullo (premi Audiovisual); Cocinando Danza, Henar Fuentetaja i Miguel Tornero (premi Dansa); l’actor Emili Chaqués (premi Teatre); Ezequiel Julio i Mireia Gascon (premi Docència); Jordi Duran Roldós (premi Acadèmia); premi club Esportiu LGTB+ Samarucs (premi Esport); la cadena SER (premi Comunicació); Txema Romero Martínez (premi Museus); Emilio Lledó (premi Filosofia); i Mikel Herrán PutoMikel (premi Xarxes Socials).
A més a més, l’acte comptarà també amb la conferència «100 artistes Museari», a càrrec de l’editor, historiador i crític d’art Joan Josep Soler.
Mostra Museari
Cal recordar també que al propi Museu de Belles Arts es pot visitar fins al proper mes de setembre l’exposició Museari Queer Art 7, amb obres d’artistes de set països diferents que han exposat a Museari, un museu online dedicat a la investigació i difusió de l’art en favor de la diversitat a través de la història i de l’educació.
La mostra aborda diferents dimensions: l’artística, la inclusiva i la tecnològica. En aquesta línia de col·laboracions amb entitats que defensen la diversitat i la integració es troben la Càtedra de Bretxa Digital i Diversitat Funcional de la UPV i l’Ajuntament de Xàtiva.