Es posen a la venda els primers alls tendres amb la llavor produïda per al segell de qualitat CV
La vella aspiració dels productors d'alls tendres de Xà tiva de comptar amb un producte amb denominació d'origen està més a prop d'arribar a bon terme. El proper 23 de desembre, amb motiu de la celebració d'una nova edició del Mercat de la Terra, es posaran a la venda les primeres garbes conreades a partir de la llavor autòctona elaborada per l'associació de productors d'alls tendres de Xà tiva, iniciativa requerida per la certificació de qualitat CV.
El primer tinent d'alcalde, Miquel Lorente ha senyalat que "per primera vegada, l'all tendre amb certificat de qualitat tindrà un punt de venda, que a més a més recuperarà l'antiga tradició dels allers que la vespra de Nadal eixien a vendre el seu producte a la font del Lleó". Lorente creu que "aquesta certificació de qualitat impulsa un producte 100% xativÃ".
En aquesta ocasió, el Mercat de la Terra s'instal·larà a l'Albereda Jaume I i serà a l'emplaçament de la Font del Lleó on s'ubique la parada per a la venda dels alls tendres. L'horari del Mercat de la Terra serà de 10 a 20 hores, però els alls només es vendran fins a les 14 hores. A més a més, hi haurà degustacions de tapes elaborades amb alls tendres pel cuiner xativà José Reig, entre les quals trobarem la famosa coraella, plat que tradicionalment es guisava per a la Nit de Nadal i que s'ha volgut recuperar per a l'ocasió.
Com en altres convocatòries, el Mercat de la Terra comptarà amb 37 parades de diversos productes de proximitat, sent la seua filosofia la posada en valor dels productes alimentaris de l'horta de Xà tiva i dels pobles veïns. El Mercat de la Terra busca convertir-se en una referència d'aquest tipus d'oferta comercial en el territori de les Comarques Centrals.
A les parades del Mercat de la Terra s'oferiran productes com ara pa, mel, hortalisses, embotits, formatges, vins i molts altres baix el parà metre de presentar un producte bo, net i just. Això es tradueix en presentar una oferta de productes autòctons, conreats amb respecte al medi ambient i amb uns preus justos, per tal de contribuir a la protecció de determinats oficis arrelats a la tradició i amb un futur incert.