La fundació Sanganxa enceta la seua col·laboració amb l’Ajuntament de Xàtiva
Aquest matà s'ha anunciat en roda de premsa l'acord de col·laboració entre la fundació Sanganxa i l'Ajuntament de Xà tiva. La proposta, impulsada des de la regidoria de Conservatori i Sant AgustÃ, pretén complementar l'oferta educativa i musical del Conservatori i, d'aquesta manera, contribuir a la difusió de la música a Xà tiva sense que això supose cap cost per al consistori.
L'Ajuntament cedirà les instal·lacions de l'exconvent de Sant Agustà i les aules del Conservatori de música a la fundació Sanganxa, organització sense à nim de lucre creada en 2015 i amb seu a Llanera de Ranes, perquè impartisca els cursos que té programats fins al juny de 2018.
El programa "Ensenyar a ensenyar", estructurat en tres sessions i dirigit al reforçament pedagògic de professors de flauta, va encetar aquesta programació el passat dissabte dia 20, amb la primera sessió sobre la nova pedagogia de la flauta a cà rrec del professor Antonio Pérez, del Conservatori JoaquÃn Turina de Madrid. La segona sessió del programa s'impartirà el mes de març, i la tercera i última, el més de maig.
"De la música de Banda al Jazz" és el curs que hi ha programat per al mes de febrer i que impartirà el trompetista internacional i referent del Jazz, David Pastor. Un músic valencià que ha esdevingut un dels millors intèrprets de Jazz del paÃs.
Per al mes d'abril hi ha previst el curs "El saxòfon en l'orquestra", a cà rrec de David Alonso. Pedagog de referència al món del saxo, professor del conservatori professional de Cà ceres i solista de l'Orquestra Nacional d'Espanya.
I, per acabar amb la programació, el mes de juny tindrà lloc "Instrumentació coherent per a Banda". Un taller de composició a cà rrec de Carlos Pellicer, un dels joves compositors valencians amb més projecció internacional, format als seus inicis al Conservatori de Xà tiva i que hui compon per a la prestigiosa editorial Molenaar.
Tant des de la regidoria de Conservatori com des de la Fundació Sanganxa es pretén possibilitar que els estudiants coneguen tots diferents estils musicals que permeten dedicar-se o gaudir de la música, i que el Conservatori siga l'agent dinamitzador de la cultura musical en la comarca i un punt d'encontre on el professorat puga conèixer noves metodologies i noves eines que faciliten i milloren el dia a dia en l'aula.