El club de lectura de la Biblioteca de Xàtiva conversarà aquest dimecres sobre «La veu d’un poble», de Pau Alabajos
Dijous un nou capítol de Converses a la Biblioteca amb el llibre «Sobretot que perda el Madrid» i els seus autors Joan-Carles Martí i Toni Mollà
El club de lectura de la Biblioteca Municipal de Xàtiva es reunirà aquest dimecres 25 de setembre (18h) h al pati de la instal·lació per conversar sobre l’obra biogràfica de Vicent Andrés Estellés «La veu d’un poble», obra de Pau Alabajos. La cita comptarà amb la presència de Vicent Anyó Andrés, net de Vicent Andrés Estellés, amb qui es podrà departir sobre alguns aspectes de la vida i l’obra del poeta de Burjassot.
El cantautor Pau Alabajos ens acosta en aquest llibre al recorregut vital del poeta amb motiu de la celebració del centenari del seu naixement. Un viatge que parteix dels seus poemes clau per mostrar-nos la vessant més humana d’Estellés. Alabajos va debutar en la música l’any 2004, amb «Futur en venda», amb el qual va rebre el premi Ovidi Montllor 2006 a millor lletra per «Cançó explícita». Des d’aleshores ha continuat amb la seua faceta musical, la qual ha compaginat amb l’activisme polític i cultural. A principis de 2024 va publicar aquesta biografia de Vicent Andrés Estellés.
D’altra banda, el dijous a les 19 hores tindrà lloc al pati de la Biblioteca Municipal un nou capítol del cicle Converses a la biblioteca, amb la presentació del llibre «Sobretot que perda el Madrid», i que comptarà amb la presència dels seus autors Joan-Carles Martí i Toni Mollà, i de l’editor Manolo Gil. L’acte estarà moderat pel periodista i professor Josep Lluís Fitó.
Martí es declara seguidor incondicional del València CF i Mollà, per la seua banda, es va sentir expulsat de Mestalla durant l’anomenada Transició política i es va convertir en seguidor del FC Barcelona. Les lleialtats futbolístiques dels autors són, passats el anys, l’excusa per reflexionar a dues veus sobre les identitats col·lectives o l’economia, la funció social dels mitjans de comunicació o els models de ciutat. Però, per damunt de tot, sobre el valor terapèutic del futbol.
Joan-Carles Martí (València 1965) treballa al diari Levante-EMV, redacció en la qual ha desenvolupat quasi tota la seua carrera professional excepte el temps en què fou subdirector de Diari de Girona (1998-2004). L’any 2008 assumeix la direcció de Superdeporte fins al 2013 quan torna a Levante-EMV. Des de 2016 a 2022 va ser redactor en cap de Cultura. És autor de l’assaig «El poble de Mestalla» (2013) i del poemari «Asimptomàtic» (2023).
Toni Mollà (Meliana, 1957) és llicenciat en Periodisme i doctor en Sociologia. Ha estat professor associat a la Universitat de València, visiting professor a Brown University (Rhode Island, EUA) i al Graduate Center de Nova York. Ha publicat obres assagístiques com «La utopia necessària» (1994), «La desconnexió valenciana» (2014) i «A propòsit de l’obra cívica de Joan Fuster» entre altres obres.