Anna Moner presenta el seu llibre “La mirada de vidre” a la Biblioteca Municipal de Xàtiva
Amb aquesta presentació s'enceta el cicle “Converses a la Biblioteca”
El proper dijous 6 de juny, a les 20 hores, la Biblioteca Pública Municipal encetarà un nou format d’activitat cultural batejat amb el nom “Converses a la Biblioteca”, amb la presència de l’escriptora Anna Moner, autora de la novel·la “La mirada de vidre”, qui dialogarà amb Adrià Castells filòleg i periodista. Aquest nou cicle cultural de la biblioteca pretén acostar al públic a distintes personalitats del món de la literatura, l'art i la cultura, amb aquest context de la conversa, encara que les convocatòries no tindran una periodicitat estable, en un primer moment.
Anna Moner (Vila-real, 1967) és una escriptora i artista plàstica amb una llarga trajectòria. Ha publicat les novel·les “Les mans de la deixebla”, Premi Enric Valor de la Diputació d’Alacant, i “El retorn de l’Hongarès”, Premi Alfons el Magnànim de la Diputació de València i Premi Túria a la millor contribució literària. També ha rebut el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians al millor assaig. Amb “La mirada de vidre”, ha guanyat el premi de novel·la dels XXX Premis Literaris Ciutat d'Alzira 2018.
Moner, qui col·labora amb diversos mitjans de comunicació, ha estat la primera Ambaixadora de la Lectura de la Direcció General de Cultura de la Generalitat Valenciana. Amb la novel·la “La mirada de vidre”, Anna Moner aborda la part més fosca de la naturalesa humana. L'obra està ambientada en la tardor del 1904. La manca de diners per poder costejar-se l’addicció a la morfina obliga el fotògraf Roger Queralt a acceptar la peculiar oferta de Madame Babinski, una popular mèdium que pretén ampliar el negoci amb la realització de fotografies d’esperits al seu gabinet de la plaça del Campanar, al barri de Gràcia de Barcelona.
Tanmateix, ni la ingesta contínua de morfina i altres estupefaents, ni aquesta ocupació insòlita, aconseguiran esborrar de la ment de Queralt les experiències viscudes a l’estudi fotogràfic del sanatori de Sant Gervasi. Allà va treballar l’any 1898 a les ordres del doctor Robert Isaac, un prestigiós especialista en malalties del sistema nerviós posseïdor, a més, d’una singular ambició artística. Tampoc no pot oblidar la Valquíria, una jove interna del centre convertida en la joguina predilecta del metge.