L’Hospital Marina Baixa de la Vila demana suport a la Universitat d’Alacant per a la seua acreditació com a universitari
Una comissió del centre encapçalada pel gerent, presenta la proposta a la rectora poques setmanes després d’iniciar-se el tràmit amb el Mare de Déu dels Lliris d’Alcoi
Una delegació de l’Hospital Marina Baixa de la Vila encapçalada pel seu gerent, Pascual Pastor, s’ha reunit amb la rectora de la Universitat d’Alacant per a demanar la seua col·laboració en l’acreditació del centre per a ser universitari.
La sol·licitud arriba poques setmanes després d’una altra emesa per l’Hospital Mare de Déu dels Lliris d’Alcoi, amb el qual la UA manté també un estret vincle de col·laboració. La petició duta a terme per l’hospital viler va en la mateixa línia de fer extensiu en marc col·laboratiu actual de pràctiques per a estudiantils d’Infermeria, a totes les titulacions de la branca de sanitària amb què comptarà la UA el pròxim curs, això és, Nutrició, Medicina i Logopèdia, un grau que la UA ha enfocat principalment cap a la rehabilitació després d’una afectació neurològica. A més, la col·laboració es faria extensiva a altres aspectes com la investigació i la docència.
Pascual Pastor, que ha estat acompanyat pel director mèdic, Juan Puig; el responsable de la Unitat de Qualitat del Departament de Salut, Antonio Santonja; el doctor Xabier Esplugues, del Servei d’Admissió i professor associat de la UA, i la cap d’estudis i presidenta de la Comissió de Docència, Concha Amador, ha traslladat a la rectora «com és d’il·lusionant aquest projecte per a la nostra Àrea de Salut perquè està en l’ànim de tot l’equip poder aconseguir l’acreditació de la mà de la Universitat d’Alacant». Pascual ha insistit que «malgrat ser un hospital petit, tenim capacitat per a rebre estudiants en pràctiques de totes les disciplines i estem desitjosos de rebre’ls, ja que fins ara només hem tingut pràctiques d’Infermeria i, de la resta de disciplines només de manera anecdòtica».
Un altre dels punts d’interès conjunt és la intenció de col·laborar en diferents projectes d’investigació, com també en el suport que pot prestar la UA per a l’acreditació doctoral del personal mèdic i d’infermeria. En aquest sentit, han explicat que l’Hospital té acreditats quasi tots els serveis i altres, estan en vies d’aconseguir-ho.
La rectora ha posat de manifest «el front comú que ens uneix per a formar millor els nostres estudiants i que això revertisca en una millora de la sanitat». Navarro insisteix que «aquest tipus de col·laboracions no han de ser de cap manera excloents i la seua finalitat és vetlar per la millora dels serveis públics que tenim encomanats».
Per part de la Universitat d’Alacant, la reunió de treball ha comptat a més de la rectora, amb els vicerectors d’Investigació i Estudis, Qualitat i Llengües, Juan Mora i Francisco Torres, respectivament, com també la degana de Ciències de la Salut, Rocío Juliá i la coordinadora del grau de Medicina, Elena Ronda.