La riquesa arqueològica de Vilafamés, tema principal de les II Jornades sobre el Patrimoni
La riquesa arqueològica del terme municipal de Vilafamés serà el tema principal de les II Jornades de Patrimoni de Vilafamés que s'inauguren aquest divendres dia 22 i que s'allargaran fins al diumenge 24. El principal objectiu de la trobada és donar a conéixer a la societat el patrimoni arqueològic de la vila des d'una perspectiva actual, mostrar les accions que s'han portat a terme durant els últims anys i quins projectes es dissenyen per a convertir el patrimoni en un recurs didà ctic i turÃstic.
Les jornades s'inauguraran amb la presentació del llibre "Iconologia d'unes pintures rupestres' del pintor d'Amat Bellés Roig, un treball de recerca sobre les pintures prehistòriques de Vilafamés. La primera jornada finalitzarà amb la projecció del vÃdeo 'A Vilafamés, la pedra parla', que recull els punts de vista dels ponents que van participar en les I Jornades sobre el Patrimoni de 2016, al voltant del nucli històric de Vilafamés i l'aparició del Museu d'Art Contemporani als anys setanta.
El dissabte tindran lloc cinc conferències a cà rrec d'experts en investigació arqueològica. La primera serà a cà rrec DÃdac Roman Monroig, de la Universitat Jaume I i versarà sobre 'Les primeres poblacions a Vilafamés'. Abans del migdia, Inés Domingo Sanz, del ICREA i la Universitat de Barcelona oferirà una xerrada sobre 'Les manifestacions artÃstiques prehistòriques a Vilafamés', i Gustau Aguilella i Arzo, del Servei d'Investigacions arqueològiques i Prehistòriques, analitzarà 'Les comunitats humanes del NeolÃtic a l'Edat del Bronze a Vilafamés'.
A la vesprada, es tractarà sobre 'El poblat ibèric dels Estrets-Racó de Rata: crònica de les intervencions (1990-2019)', a cà rrec de les arqueòlogues Carme Barrachina Monferrer i Maria Dolors Llorens Cabedo i, JoaquÃn Alfonso Llorens, parlarà sobre '25 anys d'arqueologia urbana a Vilafamés'.
Per a finalitzar, el diumenge tindran lloc diversos tallers didà ctics sobre arqueologia per a xiquets i xiquetes, que dirigirà José Caño, de l'Ãrea de Didà ctica del Museu de Belles Arts de Castelló.