Vila-real porta la seua estratègia innovadora i el model de ciutat a la xarxa Innpulso de Ciutats de la Ciència i la Innovació
L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha participat aquest matí en el ple de la xarxa Innpulso i l'associació ARINN de Ciutats de la Ciència i la Innovació, celebrat a la localitat madrilenya de Móstoles, en el qual s'ha donat a conéixer a través d'un vídeo l'estratègia innovadora i el model de ciutat de Vila-real a la resta de municipis de la xarxa, que s'amplia amb la incorporació de sis poblacions en l'avaluació de les quals va participar també Vila-real. El ple ha triat les ciutats d'Ermua i Terrassa per a la presidència de l'associació, representades pels alcaldes, Carlos Totorika i Jordi Ballart.
"Vull felicitar tant a la nova presidència com a les poblacions de Cambrils, Esplugues, Gavà, Segòvia, Villena i Granada, que se sumen al selecte club de ciutats innovadores de tot l'Estat, en un procés en el qual he tingut l'orgull de participar com a membre del jurat, com un dels dos únics alcaldes de tota Espanya –al costat del de Màlaga- que hem pres part en l'anàlisi i avaluació de les candidatures", recorda Benlloch. "Formar part d'aquest jurat o el fet d'haver sigut escollits per unanimitat de tota la Comunitat per a presidir la nova Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació són mostres clares que, després d'anys de molt treball i il·lusió de tota la societat vila-realenca, el nostre model és un referent per a la resta de poblacions que aposten per la innovació com a eix de desenvolupament", valora el primer edil.
En aquesta línia, Benlloch ha destacat també la presentació del vídeo de l'estratègia innovadora Vila-real, al costat d'altres cinc poblacions de tot el país. "Dels 68 municipis que formem part de la xarxa de ciutats innovadores, tan sols sis hem sigut seleccionades per la xarxa per a elaborar i presentar aquests audiovisuals, que són la nostra targeta de presentació a la resta del món com la ciutat d'emprenedors i innovadors que som, amb un teixit social i empresarial dinàmic i quatre grans marques de ciutat que són el nostre full de ruta per a seguir generant oportunitats per al futur", agrega.
"Tant des de la xarxa estatal com des de l'autonòmica, anem a seguir redoblant esforços per consolidar l'ecosistema de la innovació, des del prisma del municipalisme", assenyala l'alcalde. Aquesta va ser, de fet, una de les conclusions de la reunió del consell rector de la Xarxa Valenciana de Ciutats per la Innovació, que ha reunit aquesta setmana a Vila-real els municipis d'Alcoi, Ontinyent i Almussafes, per a elaborar un pla de treball a presentar al president de l'Agència Valenciana de la Innovació, càrrec que ostentarà Andrés García Reche. "Per a formar part de la xarxa valenciana, els municipis han d'ostentar el reconeixement estatal com a Ciutat de la Ciència i la Innovació, que Vila-real va obtenir en 2011 i va revalidar quatre anys després. No obstant açò, l'agrupació autonòmica permet també que puga vincular-se altres municipis amb el perfil de col·laboradors i entitats com a fundacions o universitats, amb l'objectiu i l'esperit de fomentar la participació de més ajuntaments i estendre l'aposta innovadora. A partir ara, anem a entrar en contacte amb totes les ciutats de la xarxa i animar a altres poblacions a sumar-se al projecte", conclou Benlloch.