El PP de Vila-real demana paralitzar la Llei Celaá "que imposa un model únic d'educació i limita la llibertat d'elecció de les famílies"
Els populars se sumen a la campanya #MásPlurales i presenten una moció contra una llei que atenta clarament contra l'escola concertada i l'educació especial i elimina el castellà com a llengua vehicular en l'ensenyament
El Partit Popular de Vila-real demanarà que el ple de l'Ajuntament de Vila-real inste a paralitzar la tramitació de la nova llei educativa LOMLOE, impulsada per PSOE i Podemos, “que tracta d'imposar un model únic d'educació i limita clarament la llibertat d'elecció de les famílies”.
Així ho ha explicat l'edil Adrián Casabó, qui ha denunciat que el Govern de Sánchez estiga aprofitant la pandèmia per a avançar en la tramitació d'una llei que elimina la demanda social i permet que siga l'administració la que distribuïsca als alumnes per centres, “reduint de manera notable la capacitat d'elecció dels pares i vulnerant drets fonamentals d'aquests”.
Casabó ha alertat que la LOMLOE pretén convertir l'educació concertada en subsidiària de la pública i ha mostrat la seua preocupació per les repercussions que això pot tindre a Vila-real, “on l'ensenyament concertat té un pes molt important en la xarxa educativa amb cinc centres: Consolació, Verge del Carmen, Bisbe Pont, Santa María i Fundació Flors”.
Els populars s'han sumat a la campanya #MásPlurales, llançada per associacions de pares, sindicats, patronals de l'escola concertada i diferents entitats educatives, que han recollit ja més de 400.000 signatures per a exigir la paralització de la llei de PSOE i Podemos.
“En aquest moment és necessari un pacte educatiu estable i no una llei imposada per a la qual no s'ha tingut en compte a la comunitat educativa i que implica noves restriccions de drets i llibertats ciutadanes i atenta contra la pluralitat del nostre sistema educatiu”, ha indicat Casabó.
L'edil ha lamentat que “en un moment en el qual la comunitat educativa s'està deixant la pell i està centrada en pal·liar els efectes negatius d'aquesta pandèmia, el Govern els a part del democràtic i enriquidor debat que ha d'acompanyar la tramitació de qualsevol llei i més una com està que afecta a més de 8 milions d'alumnes i les seues famílies”
Els populars han alertat també d'altres mesures d'aquesta llei que coarten la llibertat en l'àmbit educatiu, com restar autonomia als centres educatius, postergar l'ensenyament de la Religió o qüestionar la supervivència dels centres d'educació especial.
El castellà deixarà de ser llengua vehicular
D'altra banda, PSOE i Podemos han donat suport a l'esmena d'ERC perquè el castellà deixe de ser llengua vehicular en l'ensenyament. El text que ha sigut acordat deixa en mans de les comunitats autònomes la capacitat de controlar si s'ensenya en castellà a les escoles amb llengua cooficial i no habilita cap mecanisme perquè, des de l'Estat, l'espanyol puga utilitzar-se com a llengua vehicular de l'ensenyament, com han establit els tribunals. El PP ja ha anunciat que recorrerà al Tribunal Constitucional.