Vila-real debat sobre oportunitats i reptes en inclusió, territori, innovació i cultura per a definir l'Agenda Urbana
L'alcalde incideix en la importància de la participació en les taules de treball per a un ampli consens sobre el disseny de la nova Vila-real del segle XXI
Les taules de treball obertes a la ciutadania per a dissenyar el pla d'acció de l'Agenda Urbana han començat hui amb els fòrums Vila-real, ciutat inclusiva i Territori i model de ciutat, i prosseguiran aquest dijous amb la convocatòria de les taules Vila-real, ciutat de la innovació i Vila-real, ciutat cultural. L'Ajuntament convoca als veïns i veïnes i col·lectius interessats a participar en el debat sobre les oportunitats i reptes que encara la ciutat en les pròximes dècades per a definir un model de desenvolupament urbà que complisca els criteris de sostenibilitat i inclusió fixats en els Objectius de
Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides. El calendari de reunions de les taules de treball de l'Agenda Urbana s'ha iniciat aquest dimecres, amb el fòrum Vila-real, ciutat inclusiva que, presidit per l'alcalde, José Benlloch, ha abordat el disseny de la nova Vila-real del segle XXI des del punt de vista de la inclusió social, la integració i la solidaritat. A la reunió han acudit representants d'entitats de l'àmbit social i educatiu.
L'alcalde ha incidit en la importància d'implicar de manera àmplia i transversal a la ciutadania perquè “quantes més aportacions tinguem, major consens hi haurà sobre el futur de la nostra ciutat”. A més, Benlloch ha recordat que el document de l'Agenda Urbana és fonamental per a poder optar als fons europeus perquè “és la manera de demostrar que tenim una planificació de com volem que siga Vila-real en les pròximes dècades; ara és el moment de definir la nova Vila-real del segle XXI”. Per a obrir aquest diàleg, l'alcalde ha posat sobre la taula els 100 projectes que l'equip de govern vol compartir i debatre amb els veïns i veïnes. A més, ha agraït l'esforç de les persones i entitats que han fet el pas de participar en les taules de treball per a l'elaboració de l'Agenda Urbana, un projecte que compta amb una subvenció de 200.000 euros de la Unió Europea a través del Pla de recuperació, transformació i resiliència finançat amb fons Next Generation.
Aquesta vesprada, també està previst que l'alcalde presidisca la taula de treball sobre Territori i model de ciutat, convocada per a les 19.00 hores a la Casa de l'Assut del Termet. A aquest fòrum, de la mateixa manera que a la resta, l'Ajuntament ha convocat a col·lectius i persones vinculats o especialistes en la temàtica, encara que totes les taules de treball de l'Agenda Urbana estan obertes a la participació de qualsevol ciutadà o ciutadana amb interés per conéixer el procés d'elaboració d'aquest pla local o per plantejar els seus dubtes, idees o propostes.
Demà dijous es duran a terme les reunions sobre innovació i cultura. La primera –la taula de treball Vila-real, ciutat innovadora- es realitzarà a les 12.00 hores en el Viver d'Empreses I, on s'ha situat la seu de la Regidoria d'Innovació. A la vesprada, a les 19.00 hores, la sala d'actes de la Comunitat de Regants s'obrirà per a la reunió de la taula Vila-real, ciutat cultural, amb la qual es tancarà la fase de diagnòstic prèvia a la redacció del pla de l'Agenda Urbana. Amb tot, Benlloch ha remarcat que “l'Agenda Urbana serà un document viu, que s'anirà enriquint del contacte permanent amb la societat durant els pròxims anys”.