Vila-real aconsegueix una nova subvenció de l’Ivace per a dotar també de panells solars a les instal•lacions esportives
A més dels 11 col•legis públics, el consistori estén el Pla d'eficiència energètica a sis recintes esportius a través d'un sistema de consum col•lectiu
Després d'emprendre el projecte d'instal·lació de panells solars en els 11 col·legis públics de la ciutat dins del Pla municipal d'eficiència energètica, l'Ajuntament de Vila-real portarà ara també aquesta tecnologia a recintes esportius. I ho farà gràcies a una nova subvenció obtinguda de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (Ivace), que permetrà estendre el pla d'eficiència energètica a un total de sis instal·lacions esportives gràcies a un sistema de consum col·lectiu. “Per primera vegada un govern municipal aposta de manera decidida per l'eficiència energètica, la sostenibilitat i la lluita contra el canvi climàtic amb una planificació a llarg termini i sempre des de la responsabilitat, sent conscients de la situació econòmica municipal i que necessitem aconseguir finançament per a emprendre aquests projectes que suposen una important inversió, però que després redundaran en una reducció dels costos energètics, que s'han convertit en un greu problema també per a l'Ajuntament”, recorda l'alcalde de la ciutat, José Benlloch.
Així, el projecte, gestionat per les regidories de Serveis Públics i de Medi Ambient, contempla la col·locació de panells solars en tres recintes esportius municipals: el poliesportiu del barri Melilla, el pavelló Bancaixa i el Trinquet Municipal. No obstant això, tal com explica el regidor d'Agricultura, Sostenibilitat, Transició Ecològica, Energètica i Medi Ambient, José Ramón Ventura Chalmeta, l'abast del projecte és molt major ja que a través d'un sistema de consum col·lectiu aquestes plaques solars també subministraran energia fotovoltaica a altres tres instal·lacions esportives: el camp de Flors, la piscina Yurema Requena i la Ciutat Esportiva Municipal (CEM). En total, els projectes han obtingut una ajuda de 186.839 euros per part de l’Ivace, de la qual un total de 93.413 euros són a fons perdut.
A més, l’Ivace, gràcies al treball dels departaments de Serveis Públics i de Medi Ambient, també ha concedit una ajuda de 41.817 euros, dels quals 20.908 euros són a fons perdut, per a la instal·lació de panells solars en el col·legi Carlos Sarthou, tant en l'edifici de Primària com en l'aulari d'Infantil. Es tracta de l'únic dels 11 col·legis públics que va quedar fora del projecte inicial d'instal·lació de panells fotovoltaics a les escoles de la ciutat, però “ja comptem amb la subvenció i el projecte llest per a poder licitar-lo i dur a terme l'obra en breu”, ha assegurat Chalmeta, qui ha destacat el treball conjunt del seu departament amb l’àrea de Serveis Públics, que dirigeix Xus Madrigal.
Cal recordar que aquesta setmana l'alcalde, el regidor de Sostenibilitat i el cap del departament de Serveis Públics, Pepe Hidalgo, han visitat el col·legi Cervantes, un dels set centres escolars que ja compten amb plaques solars per a autoproveir-se d'electricitat, mentre que en altres tres està a punt d'adjudicar-se la instal·lació. Aquest projecte forma part del Pla municipal d'eficiència energètica en el qual treballa l'equip de govern des de fa temps però que ara cobra encara més importància perquè la factura de la llum que paga l’Ajuntament s'ha triplicat, passant d'un milió a tres milions d'euros anuals.