El pressupost reserva 1,7 milions per a aprofundir en la reactivació econòmica i l'estratègia d'innovació
Les partides dedicades al foment de l'ocupació i l'impuls econòmic i empresarial sumen prop de 1,3 milions amb l'objectiu de fer front a la pandèmia i aprofitar les oportunitats de la nova etapa
Un dels pilars bàsics del pressupost municipal, avançar en la reactivació econòmica i que la ciutat no perda oportunitats de creixement en els àmbits de la innovació i el desenvolupament sostenible, es traduirà en una injecció econòmica de prop de 1,7 milions d'euros en els comptes d'enguany. És la suma de la dotació pressupostària per a les àrees de promoció econòmica i turística, foment de l'ocupació, desenvolupament empresarial i mercats, al costat de les partides dedicades a avançar en l'estratègia d'innovació i la implantació de l'Agenda Local Urbana. “Tenim molts reptes per davant en la construcció de la nova Vila-real del segle XXI i, malgrat la complicada situació econòmica de l'Ajuntament pel deute i els empastres urbanístics heretats del Partit Popular, la ciutat ha d'estar preparada per a les oportunitats que puguen arribar a través dels fons europeus”, recorda l'alcalde i regidor d'Economia, José Benlloch.
D'aquesta manera, el pressupost municipal reserva per a l'àrea econòmica i d'ocupació prop de 1,3 milions d'euros, entre els quals destaquen els 619.753 euros per a promoció econòmica. En aquesta partida s'inclouen els 250.000 euros que l'equip de govern ha consignat per a consensuar en la Mesa del pacte local pel renaixement noves mesures de lluita contra la covid-19 i reactivació econòmica, destinades sobretot als sectors més castigats per la crisi. “La pandèmia encara no ha acabat i és molt possible que hàgem d'adoptar noves accions de dinamització, d'incentiu fiscal o ajudes directes per a ajudar als sectors econòmics que pitjor ho estan passant”, ha subratllat l'alcalde, qui ha recordat que en aquests dos anys la Mesa del pacte pel renaixement ha donat llum verda a projectes i mesures per valor d'un milió d'euros.
També el foment de l'ocupació continuarà sent una prioritat en aquest exercici econòmic. Amb partides que sumen 400.000 euros, l'Ajuntament aposta per impulsar nous tallers i plans d'ocupació amb ajuda d'altres administracions, com la Generalitat Valenciana o la Diputació de Castelló, seguint l'estratègia que en els últims cinc anys ha portat al consistori a gestionar més de 10 milions d'euros en programes d'ocupació amb un total de 800 persones beneficiàries.
L'impuls a l'emprenedoria i el suport al teixit empresarial de Vila-real també són presents en el pressupost de l'àrea econòmica, amb 108.610 euros per a l'apartat de desenvolupament empresarial. Cal recordar que l'Ajuntament manté convenis amb entitats com la Cambra de Comerç de Castelló o la Unió de Comerç de Vila-real (Ucovi) amb l'objectiu de donar suport a les iniciatives de promoció, innovació i foment de l'activitat empresarial en el municipi. Al departament de mercats es destinen 125.538 euros mentre que la promoció turística comptarà amb una dotació de 50.908 euros.
D'altra banda, el foment de la cultura innovadora en l'àmbit econòmic i empresarial, emmarcat en el projecte de Ciutat de la Ciència i la Innovació, es tradueix en una partida de desenvolupament i innovació en el pressupost d'enguany que ascendeix a 132.753 euros, i en la qual s'inclou el conveni amb la Fundació Globalis per a implementar un ecosistema innovador a Vila-real. Finalment, la implantació de l'Agenda Local Urbana comptarà amb 242.000 euros destinats a dissenyar un pla d'acció que integre els diferents plans sectorials impulsats en l'última dècada per a definir l'estratègia de desenvolupament sostenible en el municipi.