Infermers de Castelló exigeixen que la família del pacient de La Plana assumisca l'ozonoterapia
Una ordre judicial permet que un malalt crític de covid de Borriana reba ozonoterapia a la Plana
L'ordre judicial que obliga l'hospital La Plana de Vila-real a permetre que un metge extern al sistema valencià de salut tracte amb ozonoterapia a un pacient crític de covid de Borriana està causant molta controvèrsia.
Als diferents col·lectius que s'han mostrat contraris a aquest tractament cal sumar la consideració que ha adoptat la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que està estudiant adoptar mesures legals contra la família del pacient que han denunciat que s'està obstaculitzant el tractament.
El Col·legi Oficial d'Infermers i Infermeres de Castelló han assegurat que "tal com especifica l'acte Núm. 158/2021 del Jutjat contenciós administratiu Nº1 de Castelló, de 13 d'agost de 2021, en resposta a les al·legacions presentades per la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, el Dr. Sr. Juan Carlos López Olmedo, responsable de l'aplicació d'aquest tractament, assumeix juntament amb la família qualsevol responsabilitat derivada de la seua aplicació".
Així mateix, segons detalla aquest escrit, a més, “en cap cas pot derivar-se cap responsabilitat a l'Hospital per les possibles conseqüències adverses que pogueren derivar-se de l'administració d'aquest tractament, que correspondrà en el seu cas, tant al metge proposat, com a la família del pacient, mantenint així el sentit de la resolució dictada en data 10 d'agost de 2021 en el curs de les presents actuacions”.
L'acte especifica a més que l'administració d'aquest tractament no pot suposar cap despesa econòmica per a l'Hospital de la Plana, afirmen des del col·legi de metges de Castelló, per la qual cosa "totes les despeses, tant l'aportació del generador, com els altres elements necessaris per a la teràpia, ha d'assumir-los el metge".
Així mateix, en el seu comunicat han informat que els professionals sanitaris "no estan obligats a aplicar un tractament o medicament que no estiga autoritzat pels protocols COVID 19 ni per l'Agència Espanyola del Medicament. En conseqüència, qualsevol professional sanitari públic davant una ordre de tractament per part d'una persona estranya o fins i tot del propi sistema nacional de salut, que implique l'aplicació d'un tractament que no complisca amb aquells requisits, poden abstindre's del seu compliment fent-ho constar en la història clínica del pacient de manera expressa".