VILA-REAL | SOCIETAT

El concurs Spotfer presenta el resultat final dels anuncis guanyadors de la cinquena edició

ELPERIODIC.COM - 28/06/2018

El concurs de creació d'anuncis publicitaris per a sensibilitzar als joves sobre els riscos del consum de substàncies addictives Spotfer ha presentat oficialment els espots guanyadors, després del procés d'enregistrament i muntatge.

L'alcalde, José Benlloch; la regidora de Sanitat, Silvia Gómez; la cap de secció de prevenció del Servei de Gestió dels Drogodependències i Altres Trastorns Addictius de la Direcció General d’Assistència Sanitària de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Lourdes Cardona, i el tècnic de la Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives (UPCCA), José Gisbert, han assistit a la visualització dels treballs, acompanyats per altres edils, els estudiants guardonats, actors i públic.

Els espots guanyadors han sigut Quin camí tries?, de Sophía Bodi Fernández i Salvador Ferrando Sánchez (de l'IES Francesc Tàrrega); Drogues + alcohol + tabac = no futur, de Mario Pallarés Martínez i Pedro Pina Martínez (IES Broch i Llop); Estàs disposat a jugar?, d'Andrea Fernández Calderón i Isabel Pérez Gómez (Fundació Flors), i Sóc el més guai, d'Alba Ballester i Claudia Villar (Fundació Flors).

L'alcalde ha destacat la qualitat i la creativitat dels guions, que ja van ser guardonats fa un any i que ara es materialitzen. “És un orgull per a la ciutat comptar amb iniciatives d'aquest tipus, que trauen a relluir el talent dels nostres joves i que fomenten valors com la creativitat, el treball en equip i la promoció de la salut”, ha indicat. Així mateix, ha posat en valor el paper del professorat, així com de l'equip directiu i dels familiars dels participants i ha felicitat als centres educatius i als alumnes per “les idees que han sabut plasmar en els seus guions”.

La iniciativa, convocada per la Regidoria de Sanitat, a través de la Unitat de Prevenció Comunitària i Conductes Addictives (UPCCA), és un projecte innovador en el camp de la prevenció dels danys causats per les drogues i altres conductes addictives que “uneix els àmbits educatiu i comunitari”. “És aquesta tasca educativa la que ha fet d'aquest concurs tot un referent, que l’ha fet valedor de diversos premis i del suport d'institucions i administracions públiques”, apunta l’edila Silvia Gómez, qui recorda el missatge que s'intenta transmetre des d’Spotfer: “el consum de substàncies addictives no ens fa millors i no és bo per a la salut i açò és una cosa que han d'entendre les generacions més joves, que són el futur de la nostra ciutat”.

Aquest esdeveniment posa fi a la cinquena edició, celebrada entre 2016 i 2018, ja que el concurs de convoca cada dos anys. Tant José Gisbert com membres de l'empresa El Peatón es desplacen als centres educatius per a impartir sessions sobre llenguatge publicitari. En aquesta edició han arribat a vuit centres de secundària, on han oferit 60 classes d'escriptura de guió i llenguatge publicitari a 2.500 alumnes. Els autors dels quatre millors guions han viscut l'experiència d'incorporar-se a una empresa de publicitat per a filmar els seus espots amb professionals i, finalitzats els treballs, s'emetran tant en la televisió local, com en les principals xarxes socials, entre elles YouTube, i amb total probabilitat també ho faran a la televisió autonòmica, segons ha anunciat Gisbert.

MÉS FOTOS