La Cita Urbana Musical Solidària de Vila-real acomiada la seua primera edició amb 75 actuacions i 9.000 assistents
Va començar al desembre de 2016 com la pionera Ruta del Vermut i el Tardeo i després de sis mesos en funcionament es va convertir en un autèntic referent a nivell social i econòmic. Reconvertida en Cita Urbana Musical Solidà ria tanca ara la seua primera edició amb resultats tan positius que ja es treballa en la segona.
El regidor d'Economia, Xavier Ochando, i els responsables de l'esdeveniment, Javier López i David Simó, han fet balanç d'aquest primer any al complet. âLa Ruta del Vermut i el Tardeo va ser una revolució i l'edició que ara tanquem, que s'ha celebrat entre el setembre i aquest mes de juny, ha suposat la guinda per a un projecte que va nà ixer amb la vocació de crear un nou espai per a l'oci alternatiu en famÃlia i generar economia local âespecialment en l'hostaleria i el comerç, en els carrers de la ciutat-, sense oblidar la solidaritat, que forma part del nostre ADNâ, explica Ochando.
âDes de la Regidoria d'Economia estem orgullosos de l'acollida que ha tingut aquesta primera Cita Urbana, ja que ens ha permès augmentar l'impacte de la primera Ruta del Vermutâ, indica. Les dades són clares: s'ha passat de sis a 10 mesos de durada i enfront de les 51 actuacions oferides en la Ruta del Vermut, la Cita Urbana ha programat 75. També s'ha passat de 16 a 30 grups locals convidats i s'ha contribuït a una desena de causes solidà ries, front a les sis de la primera convocatòria.
Per la seua banda, Javier López assegura que âel preu total de contractacions ha passat de 9.000 a 18.000 euros i el públic ha augmentat de 6.000 a 9.000 personesâ. âL'impacte ha sigut tal que se'ns ha demanat col·laborar amb altres associacions en grans esdevenimentsâ, indica, âcom Ucovi, per a la Fashion Night o la campanya de Nadal i Reis d'Economia i fa poc vam ajudar a Conquistando Escalones amb la primera Holi Colors Inclusivaâ. Aixà mateix, s'han organitzat diversos tardeos durant les festes de maig i està previst que el retorn de la Cita Urbana Musical Solidà ria es produïsca també durant els festejos en honor a la Mare de Déu de Grà cia, al setembre.
D'altra banda, David Simó afirma que âs'han tocat tots els estils musicals, des del rock fins al flamenc, passant per una gran varietatâ i âhem comptat amb grups locals, però també amb formacions i artistes arribats fins i tot des de Londres o GalÃciaâ. AixÃ, destaca que el dissabte es va celebrar l'última actuació de la temporada, que va servir per a donar la benvinguda a l'estiu, en la qual van estar presents totes les associacions amb les quals s'ha col·laborat al llarg de tot l'any, com són Creu Roja, Conquistando Escalones, Casda, Aspanion, SOS Manada, Huellas Callejeras, Afervil, Pankara, l'Associació Espanyola Contra el Cà ncer (AECC), Aludme i Ucovi.
âA la vista està el fort impacte que ha tingut a nivell social i econòmic que, fins i tot, ha fet que des d'altres municipis s'impulsen iniciatives semblantsâ, apunta Ochando. âUna dinamització que arriba a diferents sectors i que ens omple d'orgull, per la qual cosa ja s'està preparant una nova campanya que tornarà després de l'estiuâ, conclou.
Â
Â