Benlloch denuncia la guerra bruta darrere la querella de les tasques i adverteix d'un possible delicte electoral per calúmnies en eleccions
L'alcalde de Vila-real, José Benlloch, ha lamentat aquest matí el “greu atemptat” a la democràcia que suposa la querella contra les tasques del carrer del Pare Molina, el propi alcalde i la regidora de Seguretat Ciutadana, Silvia Gómez, presentada en plena campanya electoral i en festes de Sant Pasqual, “per a intentar influir en els veïns a través de la difamació i les mentides”. “Tot això fa molt mala olor; no sabem encara què hi ha darrere, però ho sabrem”, assenyala Benlloch, qui agrega que s'ha posat ja el tema en mans dels advocats i que fins i tot pot estar cometent-se un delicte electoral: “L'article 148 de la llei adverteix de l'aplicació del grau màxim de les penes privatives de llibertat en els delictes de calúmnies que es produïsquen en període electoral”, adverteix.
“Sé molt bé el que és patir la guerra bruta, atacs permanents, quatre denúncies que em van presentar la passada legislatura… Mentides que van ser arxivades, com mentida és tot el que s'està dient ara. Hui dia, no he rebut cap gest de suport de cap membre de l'oposició municipal, la qual cosa revela que estan treballant de la mà per a veure si sumant, com han fet a Andalusia, poden tirar-nos. Uns, perquè volen tornar a l'Ajuntament per a defensar els seus empastres i els interessos de partit; uns altres perquè només volen arribar al poder a costa del que siga”, lamenta l'alcalde, qui puntualitza que, de moment, no ha arribat cap notificació oficial de la querella de les tasques. “El que ha passat a Vila-real és gravíssim. No estic acusant a ningú, però els silencis i la utilització posterior de la situació és bastant eloqüent, en una vergonyosa guerra bruta que algun dia coneixerem”, agrega.
Quant als motius de la querella, Benlloch assenyala: “No negue que els veïns puguen tindre problemes, però el que és rotundament fals és que no s'haja fet res. Hem obert un expedient completíssim, s'ha evitat que la zona es convertisca en un botelló, s'ha limitat l'activitat de 20.00 a 22.00 hores, de manera que no afecta l'horari de descans, i fins i tot es va plantejar als veïns una modificació de la normativa per a regular millor la situació, que no vol dir que fins ara no s'haja regulat”, explica. “De fet”, puntualitza, “mentre ens presenten una querella, tenim d'altra banda mil i escaig signatures per a demanar-nos que no enviem tant a la policia a la zona”.
“Vila-real és una ciutat viva, i això vol dir que hem d'entendre que pot haver distorsions i coses que ens molesten. Tenim multitud de queixes cada dia: pels sorolls de les terrasses, pel tall de carrers quan hi ha carreres populars, pel tancament de la vila per al bou, per les campanes de l'església o el carilló de Sant Pasqual, pels patis dels col·legis, pels gossos en pisos que molesten el veïnat… En tots aquests casos, tractem de mediar i dialogar per a buscar solucions, però mai ningú ens ha tractat de delinqüents, desprestigiant la imatge de l'Ajuntament i d'uns locals que han invertit molt, creant ocupació i dinamitzant la ciutat, que, per primera vegada en la història, ofereix alternatives perquè no hagem d'eixir de Vila-real. El que està en joc és el model de ciutat: una ciutat alegre i viva, o la ciutat apagada, trista i decadent a la qual alguns volen tornar”, lamenta. “Per primer vegada hi ha una explosió de tasques, restaurants, grups… Jo continuaré treballant per aquesta ciutat viva i demane a la gent que responga a aquests atacs a la democràcia”, apunta.
“Aquest tema no pot quedar així. És fals que no s’haja fet res i no hi ha arguments ni jurídics ni d'efectivitat que justifiquen la presentació d'una querella criminal el dia de Sant Pasqual i en plena campanya electoral. Estem vivint una guerra bruta, tractant d'influir en la ciutadania en període electoral amb mentides i calúmnies. Això és molt greu i pot ser un delicte electoral, regulat en l'article 148, del qual ens haurem de defensar”, conclou.