Així serà el punt d'informació que s'instal·larà als parcs i jardins de Vila-real
El projecte ‘Comboi’ resulta guanyador de la nova edició del taller d'idees
Vila-real ja té projecte guanyador de la nova convocatòria del conveni de col·laboració entre l'Ajuntament i l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València i Castelló. Es tracta del disseny ‘Comboi’, un element urbà per a jardins i parcs públics i zona de trobada amb informació sobre la ciutat. El projecte és fruit de l'últim taller realitzat amb estudiants de l’EASD, en el qual van participar 74 alumnes (50 de València i 24 de Castelló), i 17 professors i professores (5 de València i 12 de Castelló), amb el repte de dissenyar un element de mobiliari urbà fàcilment recognoscible que al mateix temps servisca com a punt d'informació.
El projecte ‘Comboi’ és obra dels estudiants Enric Bellmunt, Magda Cimpoca, Mateo Felip, Paula Juan, Alfred Segarra, Emma Such i Juan José Valverde. El disseny guanyador d'aquesta edició ha sigut triat en la deliberació del jurat professional en la qual han participat Javier Lizandra, chief budget officer de Robles Sistemas; Ramir Gil, technical office manager de Krion; Javier Mestre, subdirector de l’EASD de València; Miguel Monar, director de l’EASD de Castelló; Zoraida Nomdedéu, secretària de l’EASD de Castelló; Sandra Benayas, de l’EASD de Castelló i Carlos Robles, de Robles Sistemas. Així mateix, també han participat el regidor de Ciència, Innovació i Universitats, Eduardo Pérez Arribas, així com la professora de l’EASD de Castelló Marina García-Broch, impulsora en 2018 de la col·laboració entre l'Ajuntament de Vila-real i l’EASD; una iniciativa que té per objectiu canalitzar el talent dels estudiants amb l'objectiu d'incorporar propostes de mobiliari urbà i decoració d'espais públics innovadores i sostenibles.
El projecte guanyador, que utilitza com a material principal el krion, es materialitzarà en els pròxims mesos gràcies a la participació en aquesta iniciativa de les empreses Sistemes Robles i Krion. El disseny consisteix en una piràmide a manera d'element de mobiliari urbà, que incorpora un sistema d'informació i que es caracteritza per la seua originalitat i versatilitat, tal com ha destacat el regidor Eduardo Pérez Arribas. El jurat també va decidir atorgar dos accèssits als projectes que porten per títol ‘Benjamín’ i ‘Espill’.
Els alumnes que han pres part en aquesta edició del conveni amb l’EASD tenen entre 20 i 25 anys i cursen el grau superior en Disseny d'Interiors i el grau superior en Disseny de Producte. El conveni amb l’EASD sorgeix de la voluntat de l'Ajuntament d'afavorir les sinergies entre l'àmbit educatiu i les administracions i empreses per a facilitar l'accés al mercat laboral de la joventut. Per part seua, el consistori obté un retorn positiu, ja que té la possibilitat d'incorporar elements creatius de disseny en els espais públics, apostant sobretot per la ceràmica, que és un dels materials als quals es dóna prioritat a l'hora d'elaborar els dissenys. De fet, un altre dels objectius del conveni amb l’EASD és precisament potenciar les noves aplicacions de la ceràmica i donar eixida a les innovacions que es desenvolupen en aquest sector.