S. VTE. RASPEIG | MEDI AMBIENT

La UA explica en una exposició el 'Clima i la biodiversitat en un món canviant'

ELPERIODIC.COM - 23/09/2021

La mostra es pot visitar des d’avui a la sala Aifos del campus de Sant Vicent

Avui s’ha inaugurat a la Sala Aifos de la Universitat d’Alacant l’exposició «Clima i biodiversitat en un món canviant. Una visió des de la UA», una mostra organitzada conjuntament por tres àrees diferents de coneixement, en la qual es poden observar alguns dels fenòmens atmosfèrics que s’estan produint a conseqüència del canvi climàtic, com també una varietat d’insectes i plantes que podem trobar en el nostre entorn i la conservació del qual és indispensable per a gaudir d’un entorn saludable.

L’exposició, que es pot visitar fins al 22 d’octubre, està dividida en tres apartats. En el primer es tracta el «Temps, clima, riscos i canvi climàtic en el territori alacantí» a càrrec del Laboratori de Climatologia de la UA; en el segon podem observar «Insectes: un microcosmos de formes i colors» gràcies al Museu de la Biodiversitat d’Ibi, el Centre Iberoamericà de la Biodiversitat de la UA (CIBIO) i l’Ajuntament d’Ibi; i, finalment, veiem les «Adaptacions de les plantes al clima mediterrani: la biodiversitat vegetal en un escenari de canvi global» de la mà del Departament de Ciències Ambientals i Recursos Naturals de la UA.

En la inauguració han fet una breu explicació de la seua part corresponent Jorge Olcina, director del Laboratori de Climatologia de la UA, Eduardo Galante, director de CIBIO, i Benito Crespo, director del Departament de Ciències Ambientals i Recursos Naturals. Han estat presents, a més, el vicerector d’Infraestructures, Sostenibilitat i Seguretat Laboral, Salvador Ivorra; la vicerectora de Transferència, Innovació i Divulgació Científica, M. Jesús Pastor; Remedios Navarro, de Coordinació Museística del Museu de la UA (MUA); José Ramón Martínez Riera, coordinador d’Universitat Saludable; i Sonia Blázquez, de l’Oficina Ecocampus.

Aquesta acció forma part de les activitats organitzades en el marc del projecte europeu MEDNIGHT 2021, la Nit Mediterrània de les Investigadores, finançat per la Comissió Europea com a part de les accions Marie Sklodowska-Curie (acord de subvenció núm. 101036107). MEDNIGHT reuneix un consorci de 13 institucions de Grècia, Xipre, la Comunitat Valenciana i la Regió de Múrcia. 

Les activitats organitzades des de la UA tenen, a més, el suport de la Fundació per a la Ciència i Tecnologia (FECYT) del Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats.

MÉS FOTOS