elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València reivindica l'èxit de les seues polítiques de renaturalització

València reivindica l'èxit de les seues polítiques de renaturalització
  • Sergi Campillo participa en un fòrum sobre polítiques locals de medi ambient: “València lidera un camí imparable cap a la sostenibilitat”

MÉS FOTOS
València reivindica l'èxit de les seues polítiques de renaturalització - (foto 2)
València reivindica l'èxit de les seues polítiques de renaturalització - (foto 3)

El vicealcalde i regidor d'Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha intervingut hui en el V Fòrum sobre Medi Ambient i món local organitzat de la Diputació de Barcelona. Al costat de responsables de la Fundació Biodiversitat del Ministeri de Transició Ecològica i de l'Escola Gallega de Paisatge, Campillo ha destacat que gràcies a les polítiques desenvolupades en els últims anys “som una referència a escala continental; el procés de renaturalització és imparable”.

L'objectiu del Fòrum és compartir experiències i facilitar informació als municipis i al món local per a combatre els efectes del canvi climàtic a través de la renaturalització. Sergi Campillo ha assenyalat que “la immensa majoria de ciutats europees estem transitant cap a la sostenibilitat, per a fer de les nostres places i carrers uns espais més amables i sobretot perquè ens preocupa la salut dels nostres veïns i veïnes”.

El regidor d'Ecologia Urbana ha posat en valor el procés dut a terme a València en els últims anys. “Encara que queda molt per fer, s'han fet molts esforços i, els resultats obtinguts han permés que València siga triada per la Comissió Europea com a Capital Verda Europea 2024, la primera ciutat mediterrània a aconseguir este prestigiós guardó”.

Campillo ha recordat les mobilitzacions ciutadanes que van conduir a la creació del Jardí del Túria, la declaració de parc natural de l'Albufera i la protecció de la zona d'horta periurbana: “Estos espais naturals destaquen a escala metropolitana i s'entretixen amb la trama verda urbana, un conjunt de parcs de districte, de barri i una infinitat d'espais verds d'acompanyament presents en tota la ciutat que sumen en conjunt més de 600 hectàrees, és a dir 7,54 metres quadrats per habitant”.

A més de la política de renaturalització, en matèria de mobilitat el vicealcalde ha recordat que València disposa "d'una xarxa interconnectada de carril-bici i cicle-carrer de 200 km, a més de 150.000 m² d'espai públic convertit en zona de vianants” i ha afegit que la nostra ciutat és “exponent també en estalvi i eficiència energètica amb una reducció d'emissions de gasos d'efecte d'hivernacle de més del 30% des de 2007”.

Un altra de les dades oferides per Sergi Campillo es referix al Jardí del Túria, que fa que “el 90 per cent de la població tinga zones verdes a menys de 250 metres de distància del seu domicili dins de l'àmbit urbà”. Quant a l'arbratge, el vicealcalde ha assenyalat que la ciutat de València té un arbre per cada 4’6 habitants.

Finalment el regidor d'Ecologia Urbana ha recordat que després d'aconseguir “un cabal ecològic hivernal adequat i no condicionat a altres usos per a l'Albufera”, en 2022 València va ser designada "Ciutat Aiguamoll" pel programa de la Convenció Ramsar sobre els Aiguamolls. València va ser la primera ciutat espanyola a rebre esta distinció "per haver pres mesures excepcionals per a protegir els aiguamolls a la ciutat i garantir els beneficis per a les persones proporcionades per estos aiguamolls". València es convertix així en part del xicotet grup de ciutats, 43 a tot el món, que han rebut esta acreditació, ha conclòs Campillo.

Pujar