elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

València acull el primer congrés Global Leaders Summit

València acull el primer congrés Global Leaders Summit
  • Professionals dels sectors turístics i patrimoni cultural es reunixen per a compartir bones pràctiques i potenciar un turisme més sostenible

  • Paula Llobet, regidora de Turisme de l'Ajuntament, posa en valor el patrimoni cultural de la ciutat durant l'obertura del congrés

MÉS FOTOS
València acull el primer congrés Global Leaders Summit - (foto 2)

L'alcaldessa La ciutat de València acull estos dies el primer congrés Global Leaders Summit, organitzat per The World Tourism Assotiation for Culture and Heritage (Associació internacional de turisme per a la cultura i el patrimoni) amb el patrocini de la fundació Visit València i la col·laboració tant de Turisme Comunitat Valenciana, com del Patronat de Turisme de la Diputació de València.

Durant l'esdeveniment s'ha debatut, entre altres temes, sobre el perfil del turista cultural, com utilitzar eines digitals per a realitzar més atractiu este tipus de turisme, així com nous productes turístics relacionats amb la cultura i el patrimoni històric.

La regidora de turisme de l'Ajuntament, Paula Llobet, ha inaugurat el congrés i en el seu discurs ha comentat que València: “és una ciutat mil·lenària que respecta el seu patrimoni. Mostra d'això és que recórrer els carrers de València suposa recórrer la història de la ciutat i descobrir les petjades de les diferents cultures que han poblat la nostra terra”. Llobet ha fet valdre el “patrimoni reconegut per la Unesco: la Llotja, el Tribunal de les Aigües i les Falles. Són tres símbols de la nostra cultura i història que cedim al món i compartim”.

Durant el seu discurs, la responsable municipal també ha destacat “el reconeixement europeu com a Capital Verda en 2024. La nostra horta i el Parc Natural de l'Albufera són els principals símbols d'esta València Verda, que engloba també un desenvolupament de polítiques urbanes que ens permeten fer front i esmorteir els canvis climàtics que es van produint”.

En el congrés —conduït pel presentador de la BBC Rajan Datar— participen professionals de 17 països dels cinc continents: conservadors de patrimoni, gestors de destinacions turístiques, empreses de serveis turístics, proveïdors de solucions tecnològiques, etc. Un dels ponents ha sigut Miguel Angel Pérez, director de Marca i Mercats en Visit València, que ha exposat com la fundació promociona el patrimoni cultural de la ciutat i ha mostrat exemples relacionats amb les Falles, el Sant Calze, la Llotja i la Ruta de la Seda.

Segons l'Organització Mundial del Turisme (OMT), el 40% del turisme està motivat per la cultura i el patrimoni, la qual cosa va generar en 2022 un valor de més de 570.000 milions de dòlars. El 60% d'este impacte és generat per turistes amb una edat entre 51 i 70 anys. A més, s'ha destacat que el 73% dels mil·lennistes tenen interés a visitar espais històrics i culturals.

Una ciutat amb tresors de la UNESCO

Els assistents al congrés, a més de fer una visita guiada pel centre històric, han conegut espais com el CaixaForum a la Ciutat de les Arts i les Ciències i el Centre Cultura Contemporània del Carme (CCCC).

La celebració d'esta trobada és una reunió entre representants de ministeris governamentals, gestors de promoció turística, responsables del sector privat, com turoperadors i mitjans de comunicació, entre altres. Es tracta d'un punt de trobada en la nova València, que fa temps que està transformant-se per a convertir-se en una de les primeres ciutats europees neutres en carboni per a 2030. València aposta per ser una ciutat sostenible des de tots els àmbits de gestió, un esforç que s'ha vist valorat amb importants reconeixements internacionals: Smart City Europea 2022, Capital Mundial del Disseny 2022 i més recentment la Capitalitat Verda Europea 2024.

Pujar