VALENCIA | OCUPACIÓ

València acull un congrés per a debatre l'impacte de l'automatització en el futur del treball

ELPERIODIC.COM - 25/05/2018
Davant l'auge de la robotizació, les noves formes de producció, la innovació en els models d'empresa i altres reptes als quals s'enfronta el mercat laboral, el Servei Valencià d'Ocupació i Formació ha organitzat dues jornades de debat sobre el futur del treball i l'impacte de l'automatització en la Comunitat que se celebraran els dies 12 i 13 de juny en el Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM). 


Sota el títol 'Esperant els Robots: El Futur del Treball en la Comunitat Valenciana', el #NouServef es proposa debatre sobre l'impacte laboral de l'automatització, l'economia col·laborativa, els nous nínxols d'ocupació, la sostenibilitat ambiental, el canvi climàtic o la bretxa de gènere, entre altres, temes prioritaris per a la Conselleria d'Economia. 

Per a això, el Servei Públic d'Ocupació Valenciana ha reunit a al voltant d'una vintena de ponents de reconegut prestigi i àmplia experiència, tant professional com a acadèmica, i els ha organitzats en set taules redones per a poder abordar apropiadament les diferents temàtiques. 

El secretari autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha declarat que, a través d'aquestes jornades, el #NouServef pretén "ser proactiu i afrontar una anàlisi en profunditat del futur del treball que permeta identificar nous reptes i oportunitats per a millorar l'economia valenciana i la vida de la ciutadania". 
Precisament, Nomdedéu s'encarregarà d'una de les ponències destacades de la jornada, ja que realitzarà l'obertura i presentació inaugural durant la vesprada del 12 de juny al costat de la vicepresidenta del Consell, Mònica Oltra. 

En la inauguració també participaran el codirector del laboratori d'idees britànic 'Autonomy Institute', Will Stronge, i el seu homòleg del 'Future for Work Institute', amb seu a Barcelona, Jordi Serrano. 
Altres participacions destacades són la del síndic major de Comptes de la Comunitat Valenciana i investigador de l'Institut Valencià d'Investigacions Econòmiques (IVIE), Vicent Cucarella, o la del sociòleg i escriptor madrileny Jorge Moruno. 

"En el #NouServef estem satisfets que totes aquestes persones, amb la seua àmplia experiència professional i acadèmica, hagen volgut acompanyar-nos en aquest esdeveniment i compartir els seus coneixements amb nosaltres. Estem assegurances que els debats que s'obriran seran molt interessants per als valencians i les valencianes", ha expressat el secretari autonòmic d'Ocupació. 

La clausura de les jornades, que tindrà lloc la vesprada del dimecres, 13 de juny, serà realitzada pel conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent. 

La situació actual del mercat laboral valencià 

'Esperant els Robots: El Futur del Treball a la Comunitat Valenciana' naix de la necessitat de debatre sobre la situació del mercat del treball valencià i les seues previsions de futur. 

Actualment, la situació del mercat laboral és complexa ja que durant els últims anys la Comunitat, així com la resta del país, ha experimentat una sèrie de transformacions econòmiques estructurals que han modificat les condicions del mercat de treball i les possibilitats de cerca d'ocupació. 

La globalització i les noves tecnologies, entre altres factors, han generat noves oportunitats però, al mateix temps, la societat espanyola s'ha enfrontat a una crisi econòmica que ha suposat un punt d'inflexió. 

"És evident que estem davant un canvi de paradigma, hem d'anticipar-nos als reptes que ens presenta el futur per a poder enfrontar-nos a ells amb èxit. No podem perdre de vista que treballem per a millorar les oportunitats de la ciutadania valenciana", ha conclòs Enric Nomdedéu. 

Per aquest motiu, el Servei Valencià d'Ocupació s'ha proposat liderar l'obertura d'un debat que contribuïsca a construir una nova narrativa del treball amb l'objectiu últim de millorar la qualitat de vida de les valencianes i els valencians. 

La inscripció per a les jornades es pot realitzar de forma gratuïta des de la web: consultar ací