València Activa incorpora nous servicis i programes per a impulsar la igualtat real en l'àmbit laboral
“#TreballemIguals és una plataforma pionera a Espanya que ha tingut un gran èxit i una molt bon acolliment”, afirma Pilar Bernabé
València Activa, l'agència de desenvolupament local de l'Ajuntament de València, ha incorporat a la plataforma #TreballemIguals nous servicis i programes per a impulsar la igualtat real en l'àmbit laboral. “D'esta manera, a més de mantenir la cartera de servicis impulsats l'any passat, llançarem una línia de treball per a fomentar l'accés de les dones a llocs de responsabilitat i lideratge atenent la seua diversitat: treballadores, desocupades, directives, empresàries o emprenedores”, ha recordat la responsable de l'Àrea de Desenvolupament Innovador, Pilar Bernabé.
Pilar Bernabé ha recordat que #TreballemIguals “és una plataforma pionera a Espanya que ha tingut un gran èxit i una molt bon acolliment per part de les nostres potencials beneficiàries, per això hem fet un pas més en el seu desenvolupament”. “Les problemàtiques de les dones en el mercat laboral són diverses: major subocupació i desocupació, situació de discriminació en les empreses quant a salaris i promocions o sostre de cristall. Per això, des de #TreballemIguals treballem per a promoure l'accés de les dones a llocs de responsabilitat perquè este canvi a un mercat laboral igualitari siga més ràpid i efectiu, atès que s'observa que així es produix en les organitzacions paritàries i/o liderades per dones”, ha explicat Bernabé.
NOUS SERVICIS I PROGRAMES
En l'apartat d'accions dirigides a dones directives destaca com a novetat l'ampliació a un nivell avançat del programa ‘Lidereses’, que es consolida amb la posada en marxa de la seva segona edició. Este programa, impulsat per València Activa i CEV, beneficiarà a 60 dones valencianes.
Pel que fa a l'apartat d'accions destinades a dones desocupades o en millora d'ocupació destaquen cursos formatius dirigits a 340 dones de gestió empresarial, lideratge, marca personal, habilitats directives, etc. D'altra banda, 40 dones empresàries i emprenedores rebran formació sobre lideratge i gestió d'empreses. També es crearan els esdeveniments de netwoking ‘Parlem Iguals’, en els quals dones referents de diferents sectors compartiran els seus coneixements amb altres dones, afavorint la creació d'una xarxa de contactes.
A més, ha llançat una newsletter específica vinculada a la plataforma #TreballemIguals dirigida a dones amb la qual s'informarà les usuàries que ho desitgen d'accions, servicis i programes tant de València Activa com entitats col·laboradores que potencien l'ocupació i l'emprenedoria femenina. Així mateix s'obrirà Espai Lidera, que actuarà com a punt de trobada, formació i suport a dones.
SITUACIÓ LABORAL DE LES DONES A VALÈNCIA
L'Observatori Socioeconòmic d'Ocupació i Formació de l'Ajuntament de València ha realitzat l'informe ‘Situació laboral de les dones a la ciutat de València’ que reflectix com el 58,78% de les persones en situació de desocupació són dones. Així mateix, d'este document també es desprèn que les dones romanen més temps en situació de desocupació que els homes.
En un altre ordre de coses, en l'apartat de contractacions destaca que, entre el total de contractes signats per persones amb titulacions de nivell superior, més del 50% són dones. A més, les dones en llocs de direcció i gerència s'han duplicat des de gener de 2015. Actualment s'acosten al 50%, augmentant 5 punts respecte l'any passat. D'igual manera, també l'informe evidencia una tendència en l'augment de les dones acte emprades, amb una taxa de variació superior a la total. No obstant això, continuen representant un 38%.
“Amb totes estes dades observem que, per desgràcia, existix una bretxa de gènere important a València ciutat que afecta a totes les dones en l'un o l'altre grau. Per això, a pesar que en els últims anys la situació ha millorat, és necessari l'esforç de la societat i, com no, de l'Administració Pública”, ha conclòs la regidora.