Urbanisme canvia l’estructura de Llicències i els certificats de les entitats col·laboradores no precisaran d’altra revisió dels tècnics
L’objectiu del govern municipal és posar en marxa un pla de xoc per tal de desbloquejar l’embossament amb més de 22.000 sol·licituds de llicències pendents a la ciutat de València
Fins ara, un certificat d'una entitat col·laboradora havia de ser tornar a ser revisat pels tècnics municipals, la qual cosa comportava un retard i un embús d'expedients per a obtindre una llicència urbanística a la ciutat de València. Ara, la Regidoria d'Urbanisme ha fet un pas més i les entitats podran certificar un expedient sense necessitat que torne a ser revisat pels tècnics municipals.
Això, unit a un canvi en tota l'estructura de la Direcció General de Llicències, amb nous caps de servei, té com a objectiu un pla de xoc per a desembossar els més de 22.000 expedients pendents de llicències.
El regidor d'urbanisme, Juan Giner, ha explicat hui que la Junta de Govern Local ha aprovat “canviar l'estructura de la cúpula de la Direcció General de Llicències amb la finalitat d'agilitzar els més de 22.000 expedients que té pendent de tramitar l'Ajuntament de València”.
A més, s'està fomentant la col·laboració publicoprivada amb un impuls en la coordinació amb les entitats col·laboradores en matèria urbanística, ambiental i d'espectacles públics (ECUV, OCA, ECMCA), perquè puguen certificar sense precisar de la revisió dels tècnics municipals.
“El nostre objectiu és dinamitzar i agilitzar la tramitació dels títols habilitants d'obres i activitats que impulsen i faciliten la implantació de noves activitats productives a la nostra ciutat”, ha explicat.
Giner ha explicat que s'ha posat en marxa un pla de xoc, complementat amb una nova estructura de la Direcció General de Llicències, en la qual es pretén integrar com a màxims responsables dels serveis de llicències urbanístiques, llicències d'activitat i inspecció municipal a personal propi de la Corporació, amb antiguitat i experiència.
Este pla de xoc inclou, segons ha explicat el regidor, que les entitats col·laboradores de l'Ajuntament puguen presentar certificats emesos sense necessitat que hi haja una verificació o inspecció posterior per part de l'Ajuntament.
A més, s'està treballant des dels serveis de llicències, inclòs el d'obra menor, en la unificació dels criteris, per a aprovar-los en la comissió d'unificació, publicar-los en la web, amb una simplificació dels procediments i una definició de les competències.