La Universitat de València s’emporta el gros del premis d’emprenedoria en el Concurs 5U-CV STARTUP
Dues empreses del Parc Científic de la Universitat de València han estat guardonades en la III Edició del Concurs 5U-CV STARTUP. La biotecnològica Epidisease s'ha alçat amb el primer premi, i Nothingbutnet ?del sector TIC? ha quedat en tercer lloc. En la categoria Startup Junior, COOKERS, un projecte nascut també a la Universitat de València, ha sigut el guanyador. El certamen és una iniciativa conjunta de les cinc universitats públiques valencianes i el Govern valencià, destinada a impulsar l'emprenedoria i la innovació dins l'àmbit universitari.
L'empresa biotecnològica Epidisease, ubicada al Parc Científic de la Universitat de València, ha sigut la guanyadora del Concurs 5U-CV STARTUP que convoquen les cinc universitats públiques valencianes amb el suport de la Conselleria d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, mitjançant el programa 'Campus de l'Emprenedor Innovador'. La capacitat innovadora i la viabilitat empresarial han estat factors clau perquè aquesta companyia dedicada a donar solució a malalties humanes a partir de l'epigenètica ?estudi de la influència de l'ambient i la història de l'individu sobre l'expressió dels gens? haja resultat guanyadora.
Creada fa dos anys per un equip d'investigadors experimentats en el camp de l'epigenètica i l'estudi de biomarcadors, Epidisease ha estat abans mereixedora de diferents guardons i reconeixements. El 2013 va estar premiada en el I Certamen Nacional de Joves Emprenedors (INJUVE); el 2014 va rebre el Premi a la Millor Empresa, en la categoria I+D+i, d'Emprenjove (IVAJ); i el 2015 va estar seleccionada en la convocatòria VLC/Campus Start Up que va suposar la seua instal·lació al Parc Científic de la Universitat de València. L'empresa ha estat, a més, seleccionada per la Fundació per a la Innovació i la Prospectiva en Salut a Espanya (FIPSE) per a participar en el programa LinQ Idea2 Global del Massachusets Institute of Technology (MIT).
Destinat a fomentar la cultura de la innovació entre els universitaris i a incentivar projectes empresarials i startups, el certamen estableix dues categories ?Startup i Startup Junior? i huit premis, que es repartiran 20.250 euros a fons perdut.
El tercer premi de la primera categoria ha recaigut en una altra empresa del Parc Científic, Nothingbutnet, una startup dedicada al desenvolupament de noves tecnologies i aplicacions per a millorar el rendiment dels esportistes i optimitzar l'eficiència de federacions i clubs esportius. A més de formar part del grup d'empreses seleccionades en el VLC/Campus Start Up 2015, Nothingbutnet ha estat enguany la guanyadora de l'edició europea de la Global Sport Innovation Competition, celebrada a la Universitat de Trent (Itàlia), cosa que li ha dut a representar Europa en aquesta competició i en el marc dels passats Jocs Olímpics de Rio de Janeiro.
El primer premi de la categoria Startup Junior ha estat per al projecte empresarial Cookers , una plataforma multilateral d'economia col·laborativa per a la seua aplicació al turisme gastronòmic. Es tracta d'una iniciativa nascuda a la Universitat de València i posada en marxa per estudiants del programa YUZZ dins el marc Emprén + de suport als emprenedors universitaris, promogut i coordinat pel Vicerectorat d'Investigació i Política Científica d'aquesta institució acadèmica.