Tardor protagonitza la segona actuació del cicle ‘A la llum de la lluna’
El festival se celebra a l’antic monestir de Sant Miquel dels Reis de València
La formació valenciana Tardor actuarà demà divendres 14 de maig a les 19:00 hores al Claustre Sud de l’antic monestir de Sant Miquel dels Reis de València. El concert serà la segona cita amb el cicle ‘A la llum de la lluna’ organitzat per la Direcció General de Cultura i Patrimoni de la Generalitat Valenciana. Aquesta iniciativa de l’administració autonòmica pretén impulsar la música en entorns segurs, a més d’oferir una variada programació cultural en aquest històric edifici.
Amb 4 discos i dotzenes de concerts a les esquenes, Tardor és una de les formacions més reputades del panorama musical valencià i una referència del pop-rock autòcton. En estiu de 2019, el quintet va publicar l’àlbum El mal pas. El treball era fruit d’una sèrie de decisions molt meditades: produir el seu material, prescindir d’un mànager i allunyar-se de les fórmules transitades d’allò que es coneix com música indie. En definitiva, la banda optava per l’emancipació.
D’aquesta manera, les noves cançons de Tardor són una expressió de llibertat que, potser paradoxalment, troben el seu espill en referents mainstream. Així, ressonen ecos d’artistes tan coneguts com Dire Straits, Pink Floyd, Michael Jackson, Queen i, sobretot, Bruce Springsteen & The E Street Band. Entre les influències contemporànies, els valencians mencionen les nord-americanes Haim, un trio que ha renovat la unió entre la guitarra elèctrica i el sintetitzador.
El mal pas va ser nominat en les categories de millor àlbum de rock i millor disseny dels II Premis Carles Santos de la Música Valenciana. A més, va ser candidat als guardons de millor disc de pop i millor disseny en la XIV edició dels Premis Ovidi Montllor a la Música en Valencià.
Les mesures contra la Covid-19
Donades les circumstàncies, s’ha de recordar que el públic haurà de seguir un estricte protocol de seguretat que inclou l’obligatorietat de fer servir la mascareta i el rentat de mans amb gel hidroalcohòlic. A més, s’haurà de guardar la distància interpersonal durant l’estada, en els desplaçaments a barres i lavabos i a l’hora d’accedir i eixir del recinte, procediments que es realitzaran de manera esglaonada. A més, les entrades són nominatives per tal de garantir la traçabilitat i els seients es van assignar en el moment de la reserva. D’altra banda, el recinte compta amb itineraris senyalitzats per tal d’accedir a les butaques i moure’s pel recinte.