Sandra Gómez defensa un Ajuntament que estiga “molt orgullós de ser de barri”
La candidata a l'Alcaldia porta el seu pla de barris també a l'avinguda del Cid per a recuperar solars i espais degradats
La vicealcaldessa i candidata dels socialistes a l'Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha defensat que l'Ajuntament de València siga “un ajuntament molt de barri i que, a més, estiga molt orgullós de ser-ho”. Gómez s'ha pronunciat en aquests termes durant la intervenció en el Debat de l'Estat de la Ciutat per a defensar el seu “orgull de barri” enfront del menyspreu de la presidenta del PP a Madrid, Isabel Díaz Ayuso, als veïns de barri després de qualificar als portaveus de l'oposició en la Assemblea com “vallecanos” de manera pejorativa. “S'ha tractat amb menyspreu el que significa ser de barri, com una cosa vulgar. No són pocs els que, fins i tot en aquest ple, en públic i en privat, m'ataquen dient que soc molt de barri. Sembla que hi ha gent a la qual li irrita especialment que la gent corrent siguem ací. Perquè ser de barri, a més de ser com la majoria d'aquesta ciutat, significa saber el que costen les coses perquè ningú t'ha regalat mai res”, ha manifestat.
La vicealcaldessa ha realitzat aquesta reflexió en un discurs en el qual també ha anunciat un pla urbanístic per a l'avinguda del Cid que permeta recuperar els espais degradats dels sis barris que confinen amb la via més poblada de la ciutat de València. “No em resigne al fet que els veïns de l'avinguda del Cid siguen condemnats a viure com a veïns d'una autopista. Estem desenvolupant la ciutat 15 minuts i tindre un barri 15 minuts és concretar aqueix dret en el teu propi barri. Tindre, per exemple, un centre de salut nou com el de Tres Forques o el de Malilla al pots anar caminant”, ha manifestat.
El Pla de l'avinguda del Cid anunciat per la vicealcaldessa engloba els barris de la Llum, Soternes, la Fuensanta, Nou Moles, Patraix i Tres Forques que tenen una població superior als 70.000 habitants i té com a objectiu reformar els espais degradats que s'han generat al llarg dels més de dos quilòmetres de longitud de l'avinguda. El projecte pretén convertir els solars existents i els espais degradats adjacents a la via en noves places i jardins perquè puguen ser gaudits pels veïns i veïnes d'una de les avingudes que suporten més trànsit i contaminació acústica de la ciutat.
La vicealcaldessa, igualment, ha defensat la conversió en zona de vianants de les places del centre i de la pròpia plaça de l'Ajuntament, però ha destacat com a vertader element transformador en el dia a dia de la majoria “la conversió en zona de vianants d'entorns escolars i de les places de proximitat. Haver fet el Parc Central és un pulmó verd de la nostra ciutat, però el més transformador serà que aquest siga l'any en què comencen per fi les obres de soterrament de les vies per a fer el riu verd del sud de la ciutat. Que ser capital verd europea signifique que els jardins cusen els barris, que hi haja parcs pensats per a tots i no uns pocs s'apropien de l'espai de tots”, ha continuat.
Finalment, Gómez ha subratllat el projecte Amunt Persianes que dona ajudes perquè s'òbriguen botigues en els barris “en lloc de perdonar impostos als grans centres comercials com proposa el PP amb la seua rebaixa fiscal. Perquè cada euro que perdonem a qui més té és una ajuda menys que podem donar a qui menys té. Cada euro que no perdonem a una gran superfície és una botiga menys que obri en un barri”, ha assenyalat.