Proposen crear una Oficina Antiokupa a València davant “el preocupant” augment de casos
La proposta, defensada pel Partit Popular, també serà trasllada a Madrid
L'okupació il·legal d'habitatges s'ha convertit en tema de debat en les últimes setmanes, afectant per igual a pràcticament tot el país. Davant aquesta situació, el Grup Municipal Popular de l'Ajuntament de València liderat per María José Catalá ha anunciat que proposarà la creació d'una Oficina Antiokupa a la ciutat.
L'objectiu d'aquesta oficina seria oferir assessorament per als veïns i comunitats de propietaris que patisquen l'ocupació dels seus habitatges, i tindria el seu equivalent a nivell nacional a través d'una proposició de Llei que planeja presentar el PP.
En la mateixa línia, La portaveu popular ha anunciat també que demanarà una reunió amb la Fiscalia provincial per a demanar que la Policia Local puga tindre accés a les agendes judicials, “i d'aquesta manera puguen ajudar als veïns i comunitats de propietaris que veuen ocupades els seus habitatges”.
Les denúncies
Segons les dades facilitades pels populars, Les denúncies per ocupació durant el primer semestre de 2020 han crescut un 29,6% a la província de València respecte al primer semestre de 2019, passant de 257 a 333 denúncies.
En la Comunitat Valenciana aqueix increment ha sigut del 14,1% mentre que a nivell nacional s'ha produït un increment del 5,03%.
Unes dades que María José Catalá ha considerat “molt preocupants” i que pel número de població i habitatges, “ens fan dilucidar que en gran manera l'augment de les okupacions a la província s'hagen produït a València”.