VALENCIA | CIÈNCIA I TECNOLOGIA

Un projecte de Col·lab idea un sistema amb Intel·ligència Artificial per a mantindre les distàncies de seguretat

ELPERIODIC.COM - 12/03/2021

IA Vision és un dels 15 projectes d'innovació social que estan actualment en l'acceleradora pública Col·lab de Las Naves

El projecte emprenedor AI Vision, que actualment està en l'acceleradora pública de triple impacte Col·lab, acaba de provar amb èxit el seu prototip de control de distanciament social en Las Naves.

IA Vision ofereix serveis de seguretat basats en intel·ligència artificial com, per exemple, compliment del distanciament social, control d'aforaments i aglomeracions de persones en punts calents, així com prevenció de riscos laborals en zones crítiques.

A diferència d'altres sistemes de control d'aforament i aglomeracions de persones, AI Vision ofereix un servei molt personalitzat per a cada client. Així mateix, el sistema permet configurar els seus algorismes d'intel·ligència artificial per a detectar un altre tipus d'aglomeracions, per exemple, d'animals en una explotació ramadera o proximitat d'objectes concrets en una zona industrial o portuària.

Un altre punt que els diferencia respecte a la seua competència directa és que ofereixen paquets de serveis adaptats a cada necessitat perquè qualsevol tipus d'empresa o institució puga introduir sistemes d'intel·ligència artificial en els seus procediments i protocols de seguretat.

“A la fi de 2020 teníem un prototip de control de distància de seguretat social amb un rendiment que no complia amb les nostres expectatives. Per tant, en començar 2021 ens hem centrat en crear un segon prototip amb unes prestacions molt superiors. Recentment hem fet una prova de control de distanciament social a la Sala Polivalent de Las Naves, el centre d'innovació de l'Ajuntament de València, amb públic real, obtenint molt bons resultats de validació”, explica Justo Bataller, un dels seus impulsors.

La inspiració va arribar amb la pandèmia

La idea d'AI Vision va sorgir de quatre amics que van estudiar junts en la Universitat i que, una vegada que van acabar els seus estudis es van quedar amb ganes de realitzar un projecte conjunt. En el hackathon d'innovació social Col·lab Weekend 2020 van veure l'oportunitat de tornar a treballar junts, presentant una idea que consistia en el desenvolupament d'un sistema per a supervisar el compliment de les normes normes de distanciament social generades durant la pandèmia COVID-19. Guanyar el primer premi d'aquest hackathon va ser el detonant per a posar en marxa, definitivament, aquest projecte.

En guanyar el primer premi del hackathon Col·lab Weekend van rebre, entre altres coses, un accés prioritari al programa de Pre-Acceleració de l'acceleradora pública Col·lab i un premi en metàl·lic de 3.000 euros.

De la seua participació en l'acceleradora pública, Justo Bataller destaca “que en Col·lab ens han proporcionat un espai de treball on tenim les nostres eines de prototipat, per a poder dur a terme el projecte. També estem molt còmodes pel bon ambient que hi ha entre les diferents startups que estan amb nosaltres. I finalment, les persones mentores de Col·lab estan aportant molt valor al nostre projecte i ens estan guiant per a focalitzar-nos i aconseguir generar, com més prompte millor, l'impacte social que estem buscant”.

Actualment AI Vision està validant el prototip amb clients potencials, cedint el seu sistema a manera de prova durant 15 dies, per a obtindre feedback basat en experiències reals.

MÉS FOTOS