Hui, Dia Mundial per la Tolerància, l'Ajuntament recorda la seua aposta i defensa de la diversitat
Hui, 16 de noviembre, és el Dia Mundial per la Tolerància i l'Ajuntament de València vol aprofitar la celebració d'esta data per recordar la seua aposta incondicional per les polítiques publiques que reconeguen i promoguen la diversitat a la ciutat. Encara que el problema de la intolerància és mundial, les manifestacions d'intolerància generalment adopten formes locals o nacionals.
Per este motiu, desde la Regidoria de Cooperació i Migració s'ha assegurat que "totes les inciatives que s'adopten en el marc de les polítqiues locals ajudaran a ser molt més eficaços en la lluita contra la intolerancia. Les societats són cada vegada més diverses però les manifestacions d'intolerancia van en augment. Les agressions de gènere, la indiferència cap a aquells que tenen capacitats diferents, les faltes de respecte cap als majors o els judicis per l'orige o ètnia són algunes de l'actituts intol.lerants molt frequents arreu del món".
"El desenvolupament de la tolerància i la confiança en les diverses comunitats requereix temps i esforços. La intolerància sol tenir les seues arrels en la ignorància i el temor: temor al desconegut, als 'altres', a altres cultures, religions i nacions", continua. La Regidoria de Cooperació Internacional i Migració pensa que l'educació i la sensibilització és el millor camí pèr a lluitar contra la intolerancia. Així ho duen endavant amb campanyes com Ojalá, que ahir es va posar en marxa a la ciutat de València, per tal de contribuir a erradicar, entre altres coses, la islamofòbia.
A més a més, al llarg d'esta setmana la Regidoria de Cooperació i Migració ha programat altres activitats amb motiu de la celebració del Dia Internacional de la Tolerància com és la VIII Edició del Divercinema, a la Sala Luis García Berlanga de la Filmoteca Valenciana. L'activitat està dirigida a l'alumnat de centres educatius que cursen Educació Secundària Obligatòria, Batxillerat, PCPI, i Universitats Populars. Es tracta d'una activitat soci-educativa que té com a finalitats l'educació en valors universals de convivència (llibertat, igualtat, justícia i la solidaritat) i la prevenció del racisme i la xenofòbia, i que utilitza com a recurs didàctic, l'empatia que propicia el cinema.
"Tant de bo la nostra ciutat siga un exemple de convivència, interculturalitat i respecte. Que la nostra identitat cresca amb les cultures que la integren, no amb l'enfrontament. Per aconseguir-ho apostem per l'educació com pilar fonamental per construir societats respetuoses amb la diversitat", ha manifestat la regidora de Cooperació Internacional i Migració, Neus Fábregas.
"Des de la Regidoria d'Igualtat i polítiques Inclusives es treballa també per l'objectiu comú i transversal d'una ciutat lliure de discriminació i amb una convivència pacífica", ha afegit la regidora Isabel Lozano, "com demostra la moció presentada pel govern municipal, i aprovada per unanimitat al Ple del passat octubre, amb un compromís de tots els partits per defensar la diversitat i evitar la crispació social o l'incitació a l'odi per qüestions ideològiques o de qualsevol altre tipus. El govern de la Nau està intensament implicat en què a València es respecten els drets i llibertats de totes les persones".
L'any 1995, l' UNESCO va declarar el 16 de noviembre Dia Internacional de la Tolerància. Un data que té com objectiu propiciar una ocasió anual per recordar la necessitat d'educar en la tolerància, i alhora promoure debats socials i polítics sobre els problemes d'intolerància locals i mundials.