L'alcalde aposta pel suport municipal per a les iniciatives que milloren l'autonomia personal de les persones
Joan Ribó i Mónica Oltra han visitat el Centre de Dia Multidisciplinari Cuidiscap, situat en una alqueria municipal dels Jardins de Vivers
«La voluntat de l'Ajuntament és que totes les persones puguen desenvolupar al màxim les seues possibilitats, independentment de les seues capacitats», segons ha reiterat hui l'alcalde Joan Ribó durant la visita que ha realitzat a l'antiga Casa del Jardiner Major Peris dels Jardins de Vivers, una alqueria municipal que acull un Centre de Dia Multidisciplinari gestionat per la cooperativa Cuidiscap, per a persones amb diversitat funcional cognitiva lleu o moderada.
L'alcalde de València, Joan Ribó, al costat de la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, i el president de la Cooperativa Cuidiscap, Tomás Miralles, han visitat este matí este centre «impulsat per famílies que, sensibilitzades pel futur dels seus menors amb capacitats diferents, busquen solucions per a afavorir la seua transició a la vida adulta i la seua integració al món laboral».
Després de visitar este local municipal, totalment condicionat com a centre de dia per l'esmentada agrupació de pares i mares, l'alcalde ha manifestat la seua «satisfacció pel resultat d'esta iniciativa públic-privada, que s'ha materialitzat en la primera cooperativa que treballa per a ajudar a les persones». I s'ha mostrat complaent amb l'acció municipal de cedir este espai per al projecte de Cuidiscap que, des de l'any 2007, desenvolupa diferents iniciatives amb menors i joves per a potenciar les seues capacitats a través de les activitats terapèutiques i d'oci, augmentar el seu benestar, millorar la seua autonomia personal, la seua integració i disminuir el seu grau de dependència».
Per part seua, la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha expressat que el Centre de Dia de Cuidiscap posa en valor el patrimoni públic que en este cas es troba en un espai privilegiat com són els Jardins de Vivers. Així mateix, ha destacat que es tracta d'un projecte pioner en el qual les persones usuàries del servici són els seus propis gestors, amb l'emancipació que això comporta».
El president de la Cooperativa Cuidiscap, Tomás Miralles, ha recordat que, des de la seua fundació, este grup de pares i mares amb menors amb diversitat funcional cognitiva lleu o moderada «treballa per a oferir activitats d'oci i temps lliure als seus fills i filles i facilitar així la seua evolució com a persones». A més, ha afegit, «busquem solucions per a oferir-los possibilitats de treball al final de la seua etapa escolar, i una xarxa de suport per a totes les famílies amb aquestes circumstàncies».
«Per això, preocupats pel seu futur a llarg termini, decidim fer un pas més i, l'octubre de 2018, ens constituïm com a cooperativa d'integració social de consumidors i usuaris sense ànim de lucre, la primera de les seues característiques en la Comunitat Valenciana». «La nostra motivació principal ha sigut garantir un futur de qualitat i benestar per als nostres fills i filles, i satisfer també la tranquil·litat de les famílies, sabent que, a futur, quan els seus éssers estimats no estiguen, ells podran tindre garantit el seu futur, ara, en el seu centre diürn i, en el futur, en un Centre Residencial».