L'Ajuntament treballa per dotar els edificis municipals de desfibril·ladors
En matèria de salut, el Ple de l'Ajuntament ha debatut hui qüestions relatives a la instal·lació de desfibril·ladors en llocs públics, al compliment de la normativa que regula els drets de les persones amb discapacitat i un pla per la inclusió dels menors amb dislèxia.
Un dels temes que s'han tractat al Ple ha estat la instal·lació de desfibril·ladors en llocs públics depenents de l'Ajuntament de València, que en paraules de la regidora de Ciutadans María Dolores Jiménez "hauria de fomentar-se en llocs en els quals es registra una afluència massiva de persones, com ara els mercats municipals".
La regidora delegada de Salut, Maite Girau, ha assegurat que l'Ajuntament està sensibilitzat amb el tema i treballa per atendre esta necessitat que, de moment, està coberta en molts servicis municipals, segons ho confirmen els especialistes.
"Per suposat, si podem millorar el nombre d'estos elements per a millorar els mínims que exigeix la normativa, ho farem. Anem a estudiar el decret i treballar al respecte", ha aclarit Girau durant el debat en el qual el regidor popular Vicente Igual ha manifestat "que són els metges els que han de dirigir este tema".
Al punt sobre la normativa que regula els drets de les persones amb discapacitat i de la seua inclusió social en la ciutat i pobles de València, proposat pel grup municipal Ciutadans, han participat, des del públic, i en nom del Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), Vanesa Marí, qui ha reclamat accessibilitat universal per a totes les persones. En la mateixa línia s'ha manifestat, com a representant de la Confederació Espanyola de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica (COCEMFE), Juan Manuel Mondejar, qui ha demanat l'aplicació de la Llei General de drets de les persones amb discapacitat.
La moció proposada pel grup Ciutadans plantejava l'elaboració d'un informe sobre accessibilitat i no discriminació i la posada en marxa d'un pla urgent. Esta moció, que ha estat votada a favor per part del PP, ha estat rebutjada pel Ple de l'Ajuntament.
A eixe respecte, la regidora de Servicis Socials, Consol Castillo, ha presentat una moció alternativa, que proposava un pla municipal d'actuació, però que no s'ha votat, ja que els regidors del PP i Ciutadans han argumentat que no l'havien rebuda a temps. La moció alternativa plantejava que els servicis competents desenvoluparen eixe pla sota la supervisió dels servicis centrals tècnics, informant dels avanços del mateix al regidor de Govern Interior qui donarà compte a la comissió de Govern Interior.
DEBAT SOBRE LA DISLÈXIA
El Ple municipal ha rebutjat la moció de Ciutadans amb la qual pretenien instar al govern de la Comunitat Valenciana a elaborar un pla per la inclusió dels menors amb dislèxia, i que comptava amb el suport del PP. Segons la regidora d'Educació, Maria Oliver, el Govern de la Nau vota a favor d'instar a les institucions, "quan estes no estan fent bé el seu treball, però no és el cas de la Generalitat".
Per la seua part, el regidor de Ciutadans Fernando Giner ha reclamat eixa necessitat d'instar al govern autonòmic i d'elaborar una guia de suport als educadors. Mentre que Lourdes Bernal, regidora del PP, ha destacat que "l'Ajuntament té els recursos per a fer molt més" i també ha recordat que "instar a la Generalitat és normal, ja que som l'administració més propera al poble".
La regidora Oliver ha respost que en eixe cas l'administració competent és la Conselleria d'Educació i que els problemes "s'estan tractant amb garanties". A més, Oliver ha dit que "insinuar que la Conselleria d'Educació no compleix amb les lleis, suposa una pèrdua de respecte als professionals de l'educació".
També s'ha rebutjat la moció subscrita pel PP sobre contaminació acústica, que proposava entre altres coses la constitució d'un Observatori Municipal del Soroll i la redacció d'un nou Mapa del Soroll de la ciutat de València.