elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L’Ajuntament se suma al compromís de situar la infantesa amb discapacitat entre les prioritats de les polítiques públiques

L’Ajuntament se suma al compromís de situar la infantesa amb discapacitat entre les prioritats de les polítiques públiques
  • L’alcalde participa en la lectura del manifest del Dia de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat

MÉS FOTOS
L’Ajuntament se suma al compromís de situar la infantesa amb discapacitat entre les prioritats de les polítiques públiques - (foto 2)

La Corporació Municipal ha ratificat, de nou, “el seu compromís amb les persones amb discapacitat, així com la seua voluntat de conscienciar sobre la diversitat i els drets de totes les persones”. A més, hui, ha reivindicat que “la infantesa amb discapacitat ha d’ocupar una posició de màxima rellevància en les polítiques públiques”, tal com ha ressaltat l'alcalde de València, Joan Ribó, durant l'acte de commemoració del Dia de la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, que se celebra el 3 de maig.

El saló de Cristall ha acollit este acte institucional, en el qual s'ha donat lectura col·lectiva al ‘Manifest per les xiquetes i xiquets amb discapacitat i per la seua inclusió des del principi”. A este respecte, l’alcalde ha defés que “un país que es considere avançat socialment i en l'agenda política de canvi dels moviments socials tant de la discapacitat com de la infància, sectors que han de cooperar estretament desenvolupant estratègies compartides de mutu reforç ha de tindre entre les seues prioritats que la infància amb discapacitat”.

Segons el manifest d’enguany, les dades i estadístiques oficials han de reflectir la variable d'infància amb discapacitat, “allí on aquesta siga un element rellevant, diferenciada per sexe, oferint una imatge fidel i actualitzada de la seua realitat social, amb la finalitat de proporcionar informació rigorosa que permeta adoptar les millors decisions legislatives i de polítiques públiques”.

“Les xiquetes i els xiquets amb discapacitat tenen personalitat, identitat i veu pròpies i estan cridats a construir les decisions que els afecten. Per això, han de ser escoltats i tinguts en compte i han d'estar en condicions de participar plenament, amb els suports que puguen precisar, en tots els espais rellevants per al seu desenvolupament personal, incloses les organitzacions de persones amb discapacitat i les seues famílies”.

Al manifest també s’ha declarat que “la inclusió, el benestar i els drets de les persones amb discapacitat deuen necessàriament començar des del principi, és a dir, des de la infància, perquè les xiquetes i els xiquets amb discapacitat i el seu entorn familiar, estan més exposades a la fallida dels seus drets i a patir la manca de suports i recursos que comprometen el seu procés d'inclusió, en esta primera etapa decisiva de les seues vides, condicionant greument les posteriors”.

Segons este text, que es fa ressò de les últimes dades estadístiques, a Espanya hi ha 106.300 persones d'entre sis i quinze anys que presenten alguna discapacitat, 70.300 xiquets i 36.000 xiquetes, i “les xiquetes amb discapacitat estan particularment sotmeses a múltiples formes de discriminació”. Per això, reclama el manifest, “l’adopció de mesures que asseguren que estes xiquetes puguen gaudir plenament i en igualtat de condicions que les altres xiquetes de tots els drets humans”.

A més de l’alcalde, en la lectura de l’esmentat manifest han participat la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament Urbà, Sandra Gómez; el regidor d’Innovació, Carlos Galiana; la regidora de Servicis Socials, Isa Lozano; el regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset; la regidora del grup Popular, Marta Torrado; el portaveu de Ciutadans, Fernando Giner; el portaveu del grup Vox, José Gosálbez; i el president del Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat, CERMI, Luis Vañó.

Durant la lectura del manifest també s’han escoltat reivindicacions com la de l’atenció primerenca, autonomia personal, suport per a les famílies, educació inclusiva, així com intencions “per garantir tots els drets dels xiquets i xiquetes amb discapacitat”.

Pujar