elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Juan José Borrás, nou director del Parc Científic de la Universitat

Juan José Borrás, nou director del Parc Científic de la Universitat

    Juan José Borrás, catedràtic de Química Inorgànica de la Universitat de València, ha estat nomenat nou director del Parc Científic de la Universitat de València. Substitueix a Juan Antonio Raga, catedràtic de Zoologia de la Universitat, que ha estat al front del Parc des de la seua creació l’any 2009. La rectora ho ha informat al Patronat de la Fundació, al qual s’ha incorporat el nou director en la reunió celebrada aquest 8 de juny.

    El Patronat Fundació Parc Científic de la Universitat de València (FPCUV) s’ha reunit aquest dilluns 8 de juny per videoconferència per tal de tractar, entre d’altres qüestions, l’aprovació dels comptes anuals d’aquesta estructura de gestió de l’àrea empresarial del Parc Científic de la Universitat de València (PCUV).

    El Parc Científic de la Universitat de València, creat en 2009, conforma un ecosistema d’innovació articulat en dues àrees: la científic-acadèmica, dedicada a la generació de coneixement i integrada per instituts d’investigació de la Universitat, i l’àrea empresarial, que amb més de 26.700 metres quadrats és un espai per a la generació, desenvolupament i consolidació d’empreses innovadores i de base científica i tecnològica intensives en el coneixement i la innovació, així com per a la cooperació amb organitzacions del teixit productiu que basen la seua activitat en programes de col·laboració amb la Universitat.

    En aquesta reunió ordinària del Patronat Juan José Borrás s’ha incorporat al mateix com a nou director del Parc Científic de la Universitat de València, per resolució de la seua rectora i presidenta de la Fundació, Mª Vicenta Mestre.

    Juan José Borrás substitueix en el càrrec a Juan Antonio Raga, catedràtic de Zoologia de la Universitat de València i director del Parc Científic des de la seua creació, l’any 2009.

    El professor Raga havia sol·licitat a la rectora, a finals de 2019, el seu relleu al front del PCUV per poder reincorporar-se a la seua activitat acadèmica.

    La rectora Mª Vicenta Mestre ha agraït el treball del prof. Juan Antonio Raga des de la creació del Parc Científic, i l’ha qualificat com ‘una persona clau en la configuració actual del Parc des del seu naixement’. Així, la rectora ha destacat la visió institucional de qui ha pilotat al llarg de més de deu anys el desenvolupament del Parc Científic, posant en valor ‘la seua capacitat de gestió i d’atracció del talent per establir aliances entre universitat i empresa per donar lloc a nous sectors estratègics’.

    Al llarg dels més de deu anys des de la creació del Parc Científic, Juan Antonio Raga ha liderat el procés de desenvolupament de les seues estructures funcionals, la seua ampliació i els diferents programes de suport a la indústria naixent en sectors punters i intensius en l’ús del coneixement, necessaris per a contribuir, des de la Universitat de València, a un canvi en el model de creixement de l’economia valenciana, inclusiu, sostenible i intel·ligent.

    Hui en dia el Parc Científic de la Universitat de València és un ecosistema d’innovació pluridisciplinar, en línia amb la diversitat d’àrees de coneixement de la Universitat, que compta amb més de 90 empreses instal·lades que desenvolupen la seua activitat, principalment, en els sectors de la biotecnologia, la medicina i la salut, així como en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació.

    A més, Juan Antonio Raga va ser l’impulsor d’ExpoCiència, la fira de divulgació científica i de la innovació de la Universitat de València que posa a l’abast de la ciutadania, especialment de les i els més menuts, coneixements, activitats i principis bàsics de la ciència, des d’una vessant lúdica, però amb tot el rigor que caracteritza a la Universitat. Formulada com una jornada de portes obertes per a la família, en els seus tallers, activitats i experiments participa tota la Universitat de València, amb una àmplia xarxa de col·laboradores i col·laboradors.

    El nou director del Parc Científic de la Universitat de València, Juan José Borrás, és catedràtic de Química Inorgànica i ha centrat la seua activitat investigadora en l’àrea del Magnetisme Molecular, i en concret en la modelització de sistemes de baixa dimensionalitat magnètica i sistemes de valència mixta.

    Com a investigador ha participat en més de trenta projectes de recerca i té reconeguts quatre sexennis d’investigació.

    En la seua trajectòria docent, reconeguda amb cinc quinquennis, ha rebut diversos premis i reconeixement i s’ha implicat en programes emblemàtics com La Nau Gran, Unimajors i l’Olimpíada de Química, de la qual és coordinador.

    Coneixedor de la relació entre empresa i universitat, ha coordinat els programes d’intercanvi i pràctiques en empresa de la Facultat de Química de la Universitat de València, de la qual va ser vicedegà, i ha estat coordinador de l’àrea de formació de l’OPAL, estructura antecedent del programa UVocupació.

    Fins el moment del seu nomenament com a director del Parc Científic de la Universitat de València, Juan José Borrás exercia la direcció del Servei Central de Suport a la Investigació Experimental (SCSIE), el servei universitari que presta centralitzadament serveis científic-tècnics tant a la comunitat universitària com a la societat.

    Pujar