VALENCIA | SUCCESSOS

Mor una jove a València després de sotmetre's a una intervenció de cirurgia estètica

LAURA HERRERAS - 13/09/2019

La pacient va patir una parada cardiorrespiratòria després de l'operació i va estar en coma dos setmanes. Un jutge investiga els fets.

Una jove de 23 anys ha mort aquest dilluns a València després de sotmetre's a una operació estètica. Lina va ser operada el passat 23 d'agost per a sotmetre's a un augment de pit i, després de l'operació, va patir una aturada cardíaca. Va morir aquest dilluns després d'estar dues setmanes en coma.

La jove, segons ha explicat l'advocada de la família a elperiodic.com, havia acudit a una coneguda clínica de cirurgia estètica a València per a realitzar-se a un augment de pit. Aquesta clínica té un acord amb l'Hospital 9 d'Octubre, on es va operar el passat 23 d'agost.

Els metges van explicar en un primer moment que l'operació havia eixit bé. Però passat un temps, i davant la insistència dels seus afins, el personal mèdic va informar que “hi havia hagut una complicació”, segons recull la denúncia a la qual ha tingut accés aquest digital.

Va ser ací on va començar el malson per a la família de Lina. La jove hauria patit diverses parades cardiorrespiratòries després de la intervenció fins que va ser traslladada a l'Hospital Clínic, ja en coma. Segons recull l'informe mèdic del Clínic, “es desconeix quant temps va estar en parada cardiorrespiratòria” en el primer episodi que va patir després de l'operació.

Alguna cosa que no quadra ni per a la família ni per als lletrats de Sánchez Abogados, encarregats de l'acusació: “Si el personal mèdic no ha sabut precisar quants minuts va estar en parada la primera vegada, és evident que no estava vigilada. Com pot ser això?”, es pregunten. A més, el seu pare denuncia que ni la clínica ni l'hospital els han explicat què ha pogut passar: “No ens van donar motius ni explicació ni aqueix moment ni fins al dia de hui i s'han negat a donar-nos informe algun sobre l'ocorregut”. La família ha demanat tant a la Clíniques Dorsia com a l'Hospital 9 d'Octubre que se li remeta tota la informació.

Un jutjat investiga els fets

Lina, amb doble nacionalitat espanyola i colombiana, tenia un bebé i dos germans més xicotets. El seu pare, en una entrevista amb elperiodic.com, diu no entendre res: “No pot ser que la deixen sense cura en un hospital. On pots estar més segura que ací?”.

Leonardo explicava molt afectat que la seua filla tenia la il·lusió si es fes una mamoplastia i que no vol que puga passar-li a algú una cosa semblant, per això ha iniciat aquesta batalla perquè s'investigue què va fallar en el protocol: “La mort de la meua filla ha tocat sostre, què més ha de passar perquè es regulen aquest tipus d'operacions?”.

El Jutjat d'Instrucció número 10 de València ha incoat diligències prèvies per a l'esbrinament d'aqueixos fets i la família està a l'espera de conéixer els resultats de l'autòpsia per a saber què va passar exactament: “Volem saber en quin moment va fallar alguna cosa perquè ningú ens ho ha explicat fins a aquest moment”.

Des de l'Hospital 9 d'Octubre han aclarit a elperiodic.com que són un centre de portes obertes i l’hospital subministra l'espai, els mitjans i infraestructures pertinents per a dur a terme la intervenció. Aquest digital ha tractat de contactar per diferents mitjans amb la clínica en qüestió per a ampliar la informació, però no han respost a les nostres peticions.