elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els interactius de l'exposició 'Mart. La conquista d'un somni' convertixen el recorregut en una experiència inmersiva en el planeta roig

Els interactius de l'exposició 'Mart. La conquista d'un somni' convertixen el recorregut en una experiència inmersiva en el planeta roig

    Escoltar com sona la nostra veu i quant pesem en diferents planetes del Sistema Solar, posar a prova el que sabem sobre Mart i inclús participar en una missió espacial de rescat gràcies a la realitat virtual són alguns dels interactius de l'exposició 'Mart. La conquista d'un son'.

    Des de la seua inauguració el passat 29 de maig, amb la presència de l'astronauta i ministre de Ciència, Innovació i Universitats Pedro Duque, més de 153.000 persones han visitat l'exposició, la gran aposta del Museu de les Ciències per a este estiu en què Mart és notícia. Aquest dimarts aconseguix la seua major proximitat a la Terra des de 2003 i es pot observar a simple vista com un punt rogenc brillant.

    Els visitants poden acostar-se encara més a Mart en el Museu de les Ciències gràcies a l'experiència inmersiva que proposa l'exposició i els seus mòduls interactius. En una bàscula els visitants poden comprovar com varia el pes en cada un dels planetes i satèl·lits del Sistema Solar, la diferència entre massa i pes i com depén quant pesos en funció de la gravetat. Un altre dels mòduls repta el públic a observar a Mart des del telescopi de Galileu Galilei de 1609, el refractor de Schiaparelli de 1886 i des d'un instrument modern.

    També pot posar a prova els seus coneixements sobre el planeta roig en un trivial que sorprén per les similituds i diferències amb els paisatges terrícoles. Parlar a Mart seria diferent del que estem habituats en la Terra i els visitants poden descobrir i comprovar el perquè en un mòdul que grava com seria la seua veu en Venus, Mart i inclús en Tità.

    L'interactiu 'Missió a Mart', amb sessions des de les 11 hores, és un joc de realitat virtual en què el participant, gràcies a uns auriculars i ulleres especials, sent que està explorant Mart i forma part de la colònia. Convertit en comandant de l'estació científica ha de trobar el robot d'exploració Mars Rover i posar fora de perill a l'estació amenaçada per una pluja de meteorits. Per a això haurà de recórrer un pont a gran altura i superar diverses proves. L'edat recomanada per a participar en el mòdul és majors de 13 anys.

    'Marte. La conquista d'un somni' també inclou peces de gran valor com a llibres i instruments astronòmics del segle XVI al XVIII del Museu Copernicà de Roma com De revolutionibus orbium coelestium, de Nicolás Copèrnic o Astronomia Nova de Johannes Kepler. També un fragment del meteorit de Mart caigut el 3 d'octubre de 1962 a Nigèria, il·lustracions originals de 'La Guerra dels Mons' i una rèplica del primer telescopi de Galileu Galilei.

    L'exposició està coproduïda junt amb Fundació Telefónica amb la col·laboració de l'Institut Nacional de Tècnica Aeroespacial (INTA), l'Agència Espacial Europea (ESA) i l'Institut Nacional d'Astrofísica d'Itàlia (INAF), entre altres, tant en l'assessorament com en préstec de peces.

     

    Pujar