Gustau Camps-Valls, reconegut com a Fellow del Institute of Electrical and Electronics Engineers
Gustau Camps-Valls, catedràtic d'Enginyeria Electrònica de la Universitat de València i coordinador del grup de recerca Image and Signal Processing (ISP), en el Parc Científic de la institució acadèmica, ha sigut reconegut amb el més alt grau d’afiliació –Fellow– de l’Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), la major associació mundial d'enginyers en tecnologia. L’IEEE ha destacat la contribució de Camps-Valls a l'aprenentatge automàtic en sensors remots.
El grau Fellow de l’IEEE es concedeix a professionals amb destacats mèrits en alguna de les àrees d'interès d’aquest organisme que compta amb més de 120 anys d'història i al voltant de 425.000 membres en 160 països. Dedicat a l'avanç en la tecnologia, l’IEEE publica al voltant del 40% dels treballs en els camps de les enginyeries elèctrica, electrònica i ciències de la computació. Alguns dels més notables presidents de l’IEEE i de les seues organitzacions fundacionals van ser Alexander Graham Bell (1891-1892), Llig De Forest (1930), William R. Hewlett (1954) o Ernst Weber (1959 i 1963).
El Fellow, grau amb més de cent anys de recorregut, s'aconsegueix després d'un estricte doble procés d'avaluació, prèvia aprovació de la seua pròpia Societat Tècnica dins del IEEE. La de Camps-Valls és la Geoscience and Remote Sensing Society (GRSS), però existeixen trenta-nou; i la Signal Processing Society (SPS) també ha contemplat Camps-Valls en el seu llistat de membres Fellow. Només es concedeix el reconeixement de Fellow a un membre de cada mil.
Les contribucions de Gustau Camps-Valls se centren en el desenvolupament d'algorismes d'aprenentatge automàtic per a l'anàlisi de dades de teledetecció, observació de la terra i geociència. És autor de 150 articles en revistes internacionals, més de 200 comunicacions a congressos i 5 llibres internacionals relacionats amb processament de senyals, dades i mètodes d'aprenentatge automàtic. Ha coordinat més de deu projectes de recerca, a més de sengles contractes finançats per la Comissió Europea, l'Agència Espacial Europea i EUMETSAT. En 2015 va obtenir un ajuda Consolidator Grant, de l’European Research Council (ERC) per a avançar en l'aprenentatge estadístic de dades d'observació de la Terra.