elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Demo Day de Col·lab premia les millors startups de triple impacte del 7é programa d'acceleració en Las Naves

El Demo Day de Col·lab premia les millors startups de triple impacte del 7é programa d'acceleració en Las Naves
  • L'esdeveniment tindrà lloc en Las Naves el dimarts 9 de maig, a les 18 hores, obert a totes les persones interessades de manera presencial i per streaming

  • L'acceleradora pública guardona la millor iniciativa emprenedora de cadascun dels seus programes: Pre-acceleració, Acceleració i Scale-Up

  • Les 15 startups oferiran pitches sobre els seus negocis, alineats amb els objectius de la Missió Climàtica 2030

Rebosteria saludable, moda produïda amb microplàstics, un mercat en línia per a productes ecològics, una plataforma digital en la qual jubilats i pensionistes poden trobar opcions per a augmentar els seus ingressos... Són algunes de les startups que estan actualment en l'acceleradora pública Col·lab, del centre d'innovació Las Naves, i els resultats de les quals veurem el pròxim 9 de maig a partir de les 18 hores en el Demo Day.

Les 15 startups de triple impacte que han treballat durant els últims 6 mesos en Las Naves, on han rebut mentorització i suport del personal tècnic i de les instal·lacions del centre, oferiran pitches en els quals donaran a conéixer el progrés dels seus negocis.

A més, Col·lab premiarà la millor iniciativa emprenedora de cadascun dels seus programes (Pre-acceleració, Acceleració i Scale-*Up), que rebran en total 12.000 euros. Les 15 startups han treballat en Las Naves per a desenvolupar solucions i eines de triple impacte -social, mediambiental i econòmic-, amb l'objectiu de resoldre els reptes de la Missió Climàtica València 2030, rebent mentorització en deu àmbits de gestió empresarial, sostenibilitat i innovació. A més, en aquest temps, les empreses han participat en esdeveniments, jornades i trobades de networking i amb potencials inversors.

Programa del 7é Demo Day

Les intervencions del Demo Day s'organitzen en tres blocs, un per cada programa. En finalitzar cadascun, es designarà la millor startup per categoria, que rebrà un premi en metàl·lic per a poder avançar en el seu treball. En el cas de Pre-Acceleració, s'entregaran 3.000 euros; en Acceleració, 4.000 euros, i en Scale-Up, 5.000 euros.

Juntament amb les 15 startups de Col·lab, participaran en el Demo Day Marta Chillarón, Directora Las Naves; Mauro Xesteira, Manager de Col·lab; Isabel Giménez Zuriaga, Directora General de la Fundació d'Estudis Borsaris i Financers; i Ramón Ferrandis Ruiz, Director General de CEEI València.

Las Naves Social Metaverse

Així mateix, en el Demo Day tindrà lloc la presentació del pilot de Las Naves Social Metaverse, un projecte de metaverse amb impacte positiu social, econòmic i mediambiental.

Startups de la 7a edició de Col·lab

Programa Pre-acceleració

Re·brotar. Plataforma en línia que ofereix activitats innovadores i sostenibles per a grups (com a activitats de *teambuilding o turisme conscient), la posada en valor del qual resideix a visibilitzar projectes locals d'agricultura o gastronomia valenciana generant economia circular.

Hortbio Market. Hortbio Market és un Marketplace B2B de compra directa a productors de fruita i verdura ecològiques, que digitalitza l'experiència real per als venedors en La Tira de Comptar connectant a agricultors amb compradors, fent que l'operativa siga més fàcil, ràpida i transparent.

Cache Croche Complements. Marca de moda procedent de microplàstics recollit de les platges i residus de cuir de peix procedent de les comunitats pesqueres i costaneres potenciant, d'aquesta manera, l'economia circular reduint el desaprofitament i oferint alternatives sostenibles a la indústria de la moda.

Redonution. Iniciativa emprenedora que elabora rebosteria saludable, dònuts creats amb matèries primeres de proximitat, millorant la qualitat de vida de les persones i del medi ambient.

Programa Acceleració

BIOagradables. Associació que fomenta l'educació ambiental i la generació de ciència ciutadana mitjançant neteges de platja.

Medisoa. Consultoria Ambiental Jurídic-Tècnica que ajuda les organitzacions tant privades com públiques a complir les exigències legals en matèria ambiental i acompanyar-les en la seua transició cap a la sostenibilitat.

Umibots. Iniciativa emprenedora que naix amb l'objectiu de descarbonitzar les ciutats del futur mitjançant la fabricació i ús de robots autònoms elèctrics que substituïsquen els vehicles de combustió actuals.

Lucy Veg. Startup focalitzada a donar més visibilitat als productes aptes per a vegans, ecològics i de proximitat mitjançant una app que facilite la identificació i cerca d'alternatives en supermercats pròxims, promovent el veganisme com a resposta als problemes ambientals.

Súper Abuelos en el Mundo (SAM). És una plataforma digital en la qual jubilats i pensionistes poden trobar opcions per a augmentar els seus ingressos a través de treball per compte propi, aprofitant les seues habilitats i experiència, sense que les seues pensions es vegen afectades de manera negativa.

Avalatea. Startup per a la Inclusió laboral de les persones amb TEA/Síndrome d'Asperger, a través de formacions integrals per a empreses i persones amb TEA en el sector tecnològic.

Programa Scale-Up

Comedida. Obrador de menjar saludable a domicili que pretén canviar les regles del joc, a través de l'elaboració de menús que cuiden de la salut de les persones i del medi ambient. Comedida utilitza matèria primera de temporada, la majoria dels seus proveïdors són locals i envasa les seues preparacions en envasos de vidre retornable, amb la finalitat de cuidar i enriquir el nostre entorn.

Iniciativa Social Integral. Empresa que ofereix solucions tecnològiques complementàries per a la cura de persones majors i dependents.

Voramar fanplastic. Empresa de triple impacte que realitza bosses de disseny a partir de bosses de plàstic d'un sol ús, elaborades per comunitats de dones que pateixen desigualtat social o econòmica. A més, ofereixen tallers de conscienciació mediambiental per a empreses, col·legis i associacions.

Integrazafat@s. Agència d'azafat@s inclusiva, que integra laboralment en esdeveniments i congressos a persones amb síndrome de Down o discapacitat intel·lectual, posant en valor les seues capacitats per damunt de la imatge física.

Biciparques. Iniciativa que converteix terrenys sense ús en instal·lacions sostenibles d'oci a l'aire lliure per a l'ús de la bicicleta per a tota la família, amb materials reciclats i reciclables.

Col·lab i el seu valor diferencial

Col·lab és l'acceleradora pública de triple impacte de Las Naves, el centre d'innovació de l'Ajuntament de València. Els programes de Pre-acceleració, Acceleració i Scale Up de Col·lab estan alineats amb el Marc Estratègic Missions València 2030, que desenvolupa la política d'innovació pública a la ciutat de València, així com amb la Missió Climàtica València 2030.
 
En Col·lab s'ofereix suport, espai i mentorització a empreses, startups o iniciatives emprenedores focalitzades en la generació d'un impacte positiu en les persones o el medi ambient. Així mateix, des de Col·lab es brinda suport financer per a les millors iniciatives emprenedores que participen en els seus programes i s'organitzen demo days i investors days.

La Missió Climàtica en la Capital Verda Europea 2024

Actualment València està treballant en la Missió Climàtica València 2030, primera missió de l'estratègia d'innovació Missions València 2030, amb l'objectiu de convertir a València en una ciutat climàticament neutra. A més, la ciutat ja forma part de les 112 ciutats que la Comissió Europea ha seleccionat dins de la missió «ciutats intel·ligents i climàticament neutres».

La Missió Climàtica és un dels quatre àmbits prioritaris del projecte de València, Capital Verda Europea 2024, juntament amb la millora de la infraestructura verda de la ciutat, la mobilitat sostenible i recuperació de l'espai públic, i l'alimentació saludable.

Pujar