El Centre del Carme exhibeix més de 3.200 xicotetes obres d'art en la mostra 'I Posquin You'
Posquin és un neologisme que significa 'post-it intervingut artísticament'. En 2017 el projecte 'I Posquin You' compleix cinc edicions i ho celebra amb una exposició al Centre del Carme Cultura Contemporània.
La mostra ha sigut presentada pel director del Centre del Carme, José Luis Pérez Pont, acompanyat per la comissària del projecte, María Carballo, i alguns dels artistes representats en la mostra.
'I Posquin You' 2017 podrà visitar-se des del 15 de desembre fins al 7 de gener de 2018. Són tres setmanes intenses en les quals es podran contemplar més de 3.200 obres de 243 artistes. Amb diferents estils i tècniques, les peces segueixen el format comú: 7'5 x 7'5 cm dels nostres 'post-it' més quotidians. Il·lustracions, fotografies, collages, aquarel·les, textos i cal·ligrafies, i inclús, xicotetes instal·lacions es reuneixen en la mostra.
Pérez Pont ha assenyalat que "el Centre del Carme protegeix iniciatives com aquesta, que busquen acostar l'art a la ciutadania i amb els quals compartim l'objectiu de dessacralitzar els centres d'art, obrint-los a la societat i convidant-la a participar i a gaudir de la creació contemporània".
El projecte 'I Posquin You' pretén establir ponts entre els diversos actors del mercat artístic, respondre a una crisi econòmica que ha asfixiat el món de les arts, obrir les portes a nous il·lustradors que no havien tingut ocasió d'exposar. Al mateix temps, es busca oferir als creadors un suport àgil, econòmic i quotidià per a vehicular la seua producció artística.
La comissària del projecte ha manifestat que "aquest projecte sorgeix per a ajudar els artistes que estan començant i que tenen moltes dificultats per a trobar una galeria per a exposar i, al mateix temps, animar el públic perquè perda la por i s'acoste a les galeries i als espais artístics en general".
María Carballo ha explicat que "busquem un format econòmic tant per a la producció de l'obra com per a la seua adquisició. És una obra original i única que ha motivat la participació cada vegada de més artistes reconeguts".
A l'exposició es poden veure obres dels pintors Miguel Ángel Aranda i Jordi Gamón Blanch; del fotògraf Raúl Dap; de les artistes plàstiques Anna Roig Llabata, Susana Roig, Judith o de Paco López Mayor; il·lustradors com Toni Cabo, Ada Sinache, Verónica Leonetti, MAI o Alba Bla; d'artistes urbans com Eduardo Bermejo o David de Limón, d'artistes multidisciplinaris com Malaimé, Antonio Barroso i José Saborit, a més de Juan Sebastián, artista de la Galeria Weber-Lutgen.
Aquest projecte va començar en 2013 a Ontinyent, i a partir de la seua segona edició es va traslladar a València, ciutat en la qual s'han celebrat les convocatòries de 2014, 2015 i 2016. La mostra pretén establir una connexió entre l'art contemporani i el públic en general, a través d'unes obres obertes a la participació, fàcils d'adquirir, fàcils de transportar, i òptimes per a adaptar-se a qualsevol proposta i tècnica creativa.
Per a María Carballo, l'oportunitat d'exposar en un espai museístic de referència, com és el Centre del Carme Cultura Contemporània, ha augmentat, considerablement, les expectatives, i s'han rebut peces de diverses parts del món, com França, Anglaterra, Mèxic, i inclús des de Taiwan, la qual cosa constitueix tota una mostra internacional. També artistes i obres de les ciutats més importants de l'Estat espanyol, com Madrid, Sevilla, Màlaga, Barcelona o Bilbao.
La mostra s'ha convertit en un punt de trobada de creadors, col·leccionistes novells, il·lustradors i amants de les arts, de dins i de fora del territori valencià.