Així són els emprenedors made in València
L'acceleradora situada en Marina d'empreses, la Lanzadera, arranca una nova temporada amb 80 equips d'emprenedors desenvolupant els seus projectes
La samarreta que no es taca, la xarxa d'anotacions universitàries o el pack de regal somiat per tot esportista. Són solament tres dels molts exemples de grans projectes que podem trobar en la Lanzadera de València. Ments joves, emprenedors inquiets, idees innovadores i equips amb alguna cosa en comú: tots tenen el segell made in València.
Perquè no fa falta anar-se'n molt lluny ni navegar molt per internet per a trobar un regal amb el qual somia tot esportista: una caixa d'experiència per a runners, ciclistes o triatletes amb escapades a competicions. Ho han creat Jonathan Florit, Jordi Figueras i Ana de la Rosa, tres joves pioners que van veure un suculent buit de mercat i van decidir omplir-ho amb aquest producte. De fet, en l'any i mitjà que porten no han deixat de guanyar clients i l'objectiu és seguir creixent per a oferir tota una xarxa de competicions a nivell nacional.
Tampoc fa falta anar-te'n molt lluny si necessites completar les anotacions de l'assignatura de torn. A València està també la web universitària Wuolah, que permet accedir a tot tipus de material universitari i amb una classificació, a més, segons universitat, facultat, curs i assignatura. Un recurs que està funcionant molt bé, comenten els seus creadors en una entrevista amb elperiodic.com, sobretot en la Facultat de Medicina de la Universitat de València.
La coneguda ja com 'Youtube de les anotacions' ha anat agafant força fins a arribar al mig milió de documents i més de set milions de descàrregues: "L'equip fundador prové de Sevilla i allí el 95% dels estudiants matriculats en la universitat estan registrats en la nostra web", explica el Confundador, Enrique Ruiz.
I per a aquells que no vulguen planxar-se la camisa o estiguen farts de portar-la amb taques o suors, està l'empresa de Sepiia. Amb 27 anys, Federico Sainz de Robles ha creat un producte que pretén revolucionar el mercat tèxtil: "Desenvolupem les peces des del principi i en tots els processos li incorporem tecnologia de manera que no s'arruguen, repel·leixen la suor, són elàstiques i cent per cent transpirables". De moment solament hi ha una col·lecció per a homes però l'objectiu és anar ampliant la gamma de productes.
Moda, cultura, esports però també salut, oci o tecnologia i així fins a 80 projectes que es desenvolupen en la Lanzadera esta nova temporada. Per exemple, Mufubufu, una empresa que realitza vídeos d'animació personalitzats; Mooose, una empresa que crea components per a bicicletes urbanes tallades en fusta o Vint, que confecciona bikinis a mà.
9.000 projectes en quatre anys
Des de la Lanzadera, l'acceleradora impulsada per Juan Roig en Marina d'empreses, han impulsat centenars de projectes des que van nàixer fa quatre anys. Per a esta nova temporada ja hi han 80 en marxa, quasi el doble que l'any anterior i l'objectiu és seguir millorant: "Ens adaptem als emprenedors i per açò a partir d'ara van a poder accedir als seus programes durant tot l'any", explica Javier Jiménez, Director General de Lanzadera, en declaracions a elperiodic.com.
En tots els programes que es desenvolupen, Lanzadera ofereix als participants aprenentatges sobre un model de gestió contrastat, assessorament, a través d'un director de Projectes i mentoring amb professionals experts en la seua activitat, així com un lloc en el qual progressar en les seues idees, les instal·lacions de Marina d'empreses.