elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Agenda Digital celebra l'arribada d’internet d'alta velocitat a la Devesa del Saler i reivindica este servici com a dret ciutadà

Agenda Digital celebra l'arribada d’internet d'alta velocitat a la Devesa del Saler i reivindica este servici com a dret ciutadà
    MÉS FOTOS
    Agenda Digital celebra l'arribada d’internet d'alta velocitat a la Devesa del Saler i reivindica este servici com a dret ciutadà - (foto 2)
    Agenda Digital celebra l'arribada d’internet d'alta velocitat a la Devesa del Saler i reivindica este servici com a dret ciutadà - (foto 3)
    Agenda Digital celebra l'arribada d’internet d'alta velocitat a la Devesa del Saler i reivindica este servici com a dret ciutadà - (foto 4)

    El regidor d´Agenda Digital de l'Ajuntament de València, Pere Fuset, acompanyat per tècnics del Servici de Tecnologies de la Informació i la Comunicació  (SERTIC) i de l'Oficina de Ciutat Intel·ligent ha visitat hui la Devesa del Saler per conéixer de prop la implantació d'un sistema tecnològic pioner a València que està permetent ja la connectivitat d'internet de banda ampla en algunes vivendes de la zona. Allà, de la mà d'Ana Gradolí, presidenta de l'Associació de Veïns de la Devesa – el Saler i dels responsables de l'empresa Enprotech ha pogut comprovar el bon funcionament d'un sistema que preveu l’expansió per altres edificis de la zona permetent que arribe a una de les poques zones del terme municipal on les grans operadores no oferixen encara fibra òptica.  

    El regidor d’Agenda Digital, Pere Fuset, ha explicat que “volem que internet siga un dret per a tota la ciutadania i, per això, aspirem a passar del 98% actual al 100% del terme municipal amb connectivitat de banda ampla. Mentre les empreses de telecomunicacions acaben d’aspirar a fons europeus, saludem solucions tecnològiques com esta, que permeten que la velocitat d’internet siga major, siga òptima, en nuclis poblacionals com la Devesa del Saler”. Segons Fuset, “des de l’Ajuntament estem compromisos amb este dret ciutadà. Volem acabar amb la bretxa digital i continuarem treballant en tots els fronts possibles per estimular l‘arribada  d’internet allà on siga possible”.

    Els responsables de l'empresa de telecomunicacions han explicat als representants municipals com esta solució tecnològica, basada en l'estàndard G.hn, permet modular el senyal de dades provinent d'un enllaç WAN per transmetre-les per mitjans alternatius com el coure o el cable coaxial garantint un gran ample de banda amb una latència mínima i oferint un servici similar al de la fibra òptica.  Així, permet velocitats fins a 2 Gigabits fent servir el cable telefònic o les xarxes coaxials emprades per a rebre el senyal de  televisió en edificis  i comunitats. Per alimentar este senyal en una zona sense disponibilitat de fibra òptica s'ha optat pel radioenllaç.

    Fuset recorda que "tot i que València és una de les ciutats amb major extensió de la fibra, aspirem a passar d'un 98% al 100% del terme municipal amb accés a internet de gran qualitat" i s'ha felicitat per tal que "eixe gran front comú que estem liderant contra la bretxa digital atraga a empreses "que aporten solucions tecnològiques al veïnat". L'edil vol que esta solució tecnològica puga ser estudiada  "per si poguera ajudar a  completar la millora de la connectivitat en altres pobles de València". Recorda també que, a més de la petició de l'arribada de la fibra expressada a les diverses companyies de telecomunicacions, l'Ajuntament vol garantir que els fons europeus servisquen per tal que la fibra arribe a tot el terme municipal.

    Pujar