València, entre les províncies on més robatoris es produeixen en els habitatges a l'estiu
Consells per a mantindre l'habitatge protegit durant l'estiu
Durant les anhelades vacances d'estiu, són molts els que es pregunten què ocorre amb la seguretat de les seues llars quan estan lluny gaudint d'un merescut descans. De fet, més de la meitat dels espanyols (53%) creu que és en aquesta època en la qual es produeixen la majoria dels robatoris. Així ho revelen els resultats d'una enquesta realitzada per Movistar prodestral Alarmes a més de 2.000 espanyols dins de la seua campanya ‘La tranquil·litat de sentir-se segur’.
A més, segons dades de l'empresa de seguretat corresponents a 2022, l'estiu és l'època en la qual més robatoris (27%) es van registrar en habitatges en comparació amb els mesos d'hivern (24,5%), sent Madrid, Barcelona i València les tres províncies que van tindre més incidències. Per contra, Zamora, Sòria i Palència es posicionen com les zones més segures d'Espanya durant aquests mesos.
L'enquesta també revela que a un 74,5% el preocupa ser víctima d'aquesta mena de delicte. Una preocupació que augmenta en aquesta època. Malgrat això, el 75% de les persones preguntades encara no té instal·lada una alarma en la seua llar.
Per tot això, i per a gaudir plenament de la tranquil·litat d'uns dies de descans, els experts aconsellen dur a terme una sèrie de mesures per a mantindre el nostre habitatge protegit durant l'estiu:
· Temporitzadors automàtics. Una bona tècnica per a despistar als possibles lladres és utilitzar simuladors de presència com a temporitzadors automàtics que permeten al propietari programar l'encesa i apagat de les llums de la seua segona residència. També es poden instal·lar motors de persianes que automatitzen la seua obertura i tancament.
· Panys intel·ligents. El mètode que més utilitzen els delinqüents per a assaltar una casa és el “bumping”, per això és important tindre un pany amb barret fort de seguretat antibumping. Amb aquest sistema, s'evita que el lladre, en introduir la clau en el pany, puga colpejar-la de manera que danye l'interior i aconseguisca obrir la porta. Encara que també existeixen panys “invisibles” que s'instal·len a l'interior de la porta i no són visibles des de l'exterior. Es tracta d'un mecanisme electrònic que s'activa i desactiva mitjançant un comandament a distància, per la qual cosa tan sols pot obrir-la l'amo d'aquest comandament.
· Vigilància 24 hores. Una de les característiques que més atrau als lladres que treballen a l'estiu és que els habitatges solen quedar-se buides per un llarg període de temps i sense ningú que puga donar la veu d'alarma en cas de robatori. Per això, és recomanable que els propietaris busquen sistemes de seguretat que vagen més enllà i els proporcionen una vigilància 24 hores.
· Càmeres de videovigilància. La tecnologia cada vegada ofereix més eines i dispositius que permeten protegir la llar de manera eficient. Amb aquests detectors, es poden veure el que passa dins d'ella en qualsevol moment. D'aquesta manera, l'usuari té la imatge a temps real de la seua llar i pot emprar-la per a demostrar un robatori o una okupació davant les autoritats competents.
· Mantindre fora de perill les claus. Quan es disposa d'una còpia de les claus és fonamental deixar-li-la a un familiar o veí de confiança.
“Mesures com aquestes són perfectes per a evitar els robatoris a l'estiu, especialment quan els veïns i familiars estan també de vacances i no poden acostar-se a la nostra casa per a comprovar que estiga tot en ordre. Per això, les empreses de seguretat cada vegada basem més les nostres noves solucions en productes innovadors que faciliten la tasca de protegir la llar” comenta Fernando Saldaña, director Comercial i de Màrqueting de l'empresa de seguretat.