POLÍTICA

Cs urgeix a Pascual a adaptar els exàmens i els criteris d'avaluació de la PAU als estudiants amb dislèxia

ELPERIODIC.COM - 27/06/2020

Merche Ventura assegura que “la resta d'autonomies sí que contemplen excepcions” i acusa el Consell de “no garantir la igualtat en l'accés a la universitat”

Ciutadans (Cs) en Les Corts Valencianes ha urgit a la consellera d'Universitats, Carolina Pascual, a implantar, en les presente i futures convocatòries de la PAU, l'adaptació de la realització i avaluació dels exàmens als estudiants de la Comunitat Valenciana amb dislèxia o altres dificultats de l'aprenentatge. Després de conéixer que milers d'alumnes diagnosticats amb aquest trastorn específic de l'aprenentatge no podran comptar amb mesures excepcionals en les proves, la portaveu adjunta de Cs *Merche Ventura ho ha qualificat de “injusta barbaritat que impedeix l'accés a la universitat en igualtat de condicions a l'alumnat”.

“És totalment incomprensible que, havent comptat amb el suport corresponent durant totes les etapes educatives fins a concloure el Batxillerat, els estudiants es troben amb aquest obstacle en l'últim pas abans de poder optar a la formació que marcarà el seu futur laboral”, ha manifestat.

La portaveu d'Educació de Cs s'ha fet eco també de les reivindicacions de la Federació Nacional de Dislèxia, que alerta que “el Consell no ha aplicat les modificacions corresponents en les proves, una competència que la Conferència de Rectors de les Universitats Espanyoles delega en les autonomies, i que, efectivament, sí que es duu a terme en la resta de comunitats per a assegurar la igualtat d'oportunitats”. “Mentre altres autonomies sí que ofereixen personal que llig les preguntes en veu alta i no penalitzen les faltes d'ortografia, el Consell no garanteix els mateixos drets per als joves”, ha manifestat.

Per això, a través d'una Proposició No de Llei (PNL), Ciutadans ha instat al Consell a dirigir-se al Ministeri d'Universitats per a unificar les adaptacions de la PAU de manera homogènia en totes les comunitats autònomes, prenent com a referència els models més inclusius. “En el context actual, en el qual els alumnes s'han enfrontat a més dificultats de l'habitual pel tancament de col·legis, és més necessari que mai posar en marxa aquestes facilitats que, al cap i a la fi, només són un mecanisme per a garantir els seus drets”, ha conclòs Ventura.