elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La Universitat Miguel Hernández d'Elx guanya la Lliga de Debat Sènior de la Xarxa Vives d'Universitats

La Universitat Miguel Hernández d'Elx guanya la Lliga de Debat Sènior de la Xarxa Vives d'Universitats
  • Es tracta d'una primera edició pilot, que ha comptat amb la participació de quatre universitats de la Xarxa Vives

MÉS FOTOS
La Universitat Miguel Hernández d'Elx guanya la Lliga de Debat Sènior de la Xarxa Vives d'Universitats - (foto 2)
La Universitat Miguel Hernández d'Elx guanya la Lliga de Debat Sènior de la Xarxa Vives d'Universitats - (foto 3)

La Universitat Autònoma de Barcelona ha acollit una edició pilot de Lliga de Debat Sènior de la Xarxa Vives d'Universitats. Una trobada emmarcada dintre del IX Trobada Fòrum Vives de Programes Sènior i que ha comptat amb la participació de les universitats Autònoma de Barcelona, Illes Balears, Miguel Hernández d’Elx i Pompeu Fabra.

“Cal que el poder públic controli els mitjans de comunicació?”. Aquesta ha sigut la pregunta de debat que han hagut de respondre, tant la posició a favor com en contra, els equips participants. Després d’un intens debat en la gran final, s’ha proclamat campió l’equip de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, mentre que l’equip de la Universitat Pompeu Fabra ha resultat subcampió. Joaquín Muñoz Sánchez, de la Universitat Pompeu Fabra, ha estat escollit millor orador de la competició.

L'equip de la Universitat Miguel Hernández està format pels membres Ascensión Castelló Albertí (capitana), Concha Urbán Abadía, Vicent Francesc Martínez García, Joan Durà Esclapez, Vicent Ripoll Esclaplez i Maria Teresa Agulló Baeza. Els sis membres formen part del Programa docent Aules Universitàries de l'Experiència de la Universitat Miguel Hernández.

Els programes universitaris sènior estan adreçats a persones majors de 50-55 anys amb perfils proactius, interessades a formar-se i a actualitzar els seus coneixements. Són una eina de participació activa de la gent gran, faciliten les relacions inter i intrageneracionals i potencien l’ús de les TIC. Actualment, el 4,5% de la població universitària són estudiants sènior, amb més de 14.000 alumnes matriculats en les universitats de la Xarxa Vives.

Pujar