elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els turistes continuen omplint la Comunitat malgrat la convocatòria electoral del 23J

Els turistes continuen omplint la Comunitat malgrat la convocatòria electoral del 23J
  • La patronal de la hoteleria assegura que les dades registrades són millors que els de 2019

Bon estiu el de 2023, almenys quant a ocupació hotelera en la Comunitat Valenciana segons reflecteixen les dades de Hosbec, la patronal del sector a la regió.

Les dades registrades en els diferents destins de la Comunitat Valenciana s'aproximen ja als valors que avançaven els models de predicció i quasi tots se situen en xifres pròximes al 90% que és l'objectiu del mes de juliol.

No sembla que el procés electoral haja minvat l'ocupació hotelera perquè les dades registrades són fins i tot millors que els de l'any 2019. A més, les previsions per a la segona quinzena de juliol sortegen la inoportuna data de celebració de les eleccions generals del pròxim diumenge i avancen també unes dades que quasi amb total probabilitat permetrà tancar el mes de juliol superant el 90% d'ocupació, i posant així un fermall d'or al qual està sent sens dubte el millor període estival dels últims anys.

Benidorm, l'Alfàs del Pi, Alacant i València continuen sent els punts en els quals el turista internacional continua sent peça clau en aquestes estadístiques superant àmpliament més de la meitat dels turistes allotjats en hotels. València continua estant al capdavant com a ciutat receptora de mercat internacional, amb un significativa representativitat del mercat estatunidenc que no cessa de créixer aconseguint ja el 11,1% sobre el total de nacionalitats.

Però això no vol dir que el turista domèstic no siga important. Castelló és bon exemple d'això i la fidelitat del turista nacional impulsa a Gandia amb un 95,1% com a destí amb major ocupació hotelera de tota la Comunitat València, estant amb aquesta xifra en el que nosaltres denominem "ple tècnic". La ciutat d'Alacant és el segon punt del territori valencià consolidant ja un 90% d'ocupació mitjana.

 

BENIDORM

El destí Benidorm registra un 88,1% d'ocupació del 01 al 15 de juliol. Aquests valors suposen una lleugera reducció de 0,4 punts percentuals respecte a la quinzena anterior, la qual cosa impedeix aconseguir els resultats obtinguts durant el mateix període de 2019 (88,6%). (consulte l'evolució setmanal de l'ocupació hotelera en el gràfic de barres de l'informe).

Pel que fa a les nacionalitats, el mercat nacional lidera la taula arribant a representar el 44,4% sobre el total. El mercat internacional, que representa un 55,4%, té com a mercat més representatiu el britànic amb un 36,9%, seguit pels mercats portugués (5,2%), irlandés (1,9%), neerlandés i belga, tots dos amb un 1,8% i el romanés (1,5%). La resta de mercats emissors no superen l'1% de representativitat en cap cas.

Per a la segona quinzena de juliol, ja es compta amb una previsió de reserves del 85,6%, xifra que s'espera superar gràcies a les reserves d'última hora com és habitual.

COSTA BLANCA

La zona de la Costa Blanca (sense incloure Benidorm) anota una ocupació del 82,7% durant la primera quinzena de juliol, superant així els registres anotats en 2019 (81,1%) i els de la quinzena anterior en 2 punts percentuals. (consulte l'evolució setmanal de l'ocupació hotelera en el gràfic de barres de l'informe).

Els turistes d'origen internacional representen un 64,4% del total, enfront d'un 35,6% nacional. Després del mercat espanyol, les nacionalitats més destacades són la britànica (9,1%), belga (3,6%), noruega (2,5%), neerlandesa (2,4%), francesa (2,2%) i irlandesa (2%). Les següents més representatives, situades entre un 2% i un 1%, han sigut l'alemanya, italiana, romanesa i sueca.

Respecte a les previsió per als últims quinze dies de juliol, ja es compta amb un 77,6% d'habitacions reservades, registre que amb seguretat augmentarà amb les reserves d'última hora.

Centrant l'anàlisi en els destins de la Costa Blanca, es registra per a la primera quinzena de juny en L’ Alfàs del Pi un 81,2%, Altea 87,8% i Calpe un 87,3%. Amb previsions per a sobre el 83% per a L´Alfàs i Altea, i superant el 77% en el cas de Calp. (Es pot consultar la seua evolució, previsió i distribució de nacionalitats en l'informe interactiu disponible al començament d'aquesta publicació.

ALACANT

La ciutat d'Alacant obté en la primera quinzena del mes una ocupació del 89,7%, minorant les dades respecte a la quinzena anterior en 3,8 punts percentuals. (consulte l'evolució setmanal de l'ocupació hotelera en el gràfic de barres de l'informe).

El mercat domèstic representa un 46,2%, inclinant-se la balança cap a l'internacional que aglutina un 53,8% del volum total. Aquest últim mostra un gran ventall de nacionalitats, entre les quals destaquen la britànica (6,9%), italiana (5,3%), irlandesa (4,7%), francesa (3,7%), suïssa (2,9%), neerlandesa, sueca i estatunidenca (2,6%), alemanya, noruega i polonesa (2,3%) i belga (2,1%). Entre el 2% i l'1% trobem als mercats danés i ucraïnés. La resta de mercats emissors no superen l'1% de representativitat en cap cas.

Respecte a les previsions per als úlitmos quinze dies de juliol, ja es compta amb un 91,2% d'habitacions reservades, encara que segurament aquestes dades s'elevaran igual que ha ocorregut en les quinzenes anteriors.

PROVÍNCIA DE VALÈNCIA

Durant la primera quinzena de juliol, la província de València anota una ocupació del 89,5%, amb el que pràcticament es mantenen valors registrats en la quinzena anterior. Al mateix temps, aquests valors suposen un lleugera millora respecte a la mateixa quinzena de 2019 (88,3%). (consulte l'evolució setmanal de l'ocupació hotelera en el gràfic de barres de l'informe).

El turisme domèstic suposa una quota de mercat del 56,8%, sent el mercat de major pes a la província. En el 43,2% restant pertanyent al mercat internacional, caracteritzat per la seua heterogeneïtat de nacionalitats, es troba com a líder Estats Units amb un 5,9% sobre el volum total en tots dos casos. En les següents posicions es troben els mercats britànic (4,8%), italià (4,2%), francés (3,9%), neerlandés (3,5%) i alemany (2,7%). Amb una representació entre el 2% i l'1%, es troben mercats com l'ucraïnés, portugués, belga, romanés i irlandés. La resta de mercats no superen l'1% de representativitat en cap cas.

La previsió d'ocupació per a la segona quinzena de juliol es fixa en un 82,6% albirant l'impuls d'aquestes dades gràcies a les reserves d'última hora.

Baixant un escaló en l'anàlisi, els destins València ciutat i Gandia registren un 86,2% i un 95,1% d'ocupació respectivament, superant així les mitjanes de 2019 en tots dos casos. Es pot consultar la seua evolució, previsió i distribució de nacionalitats en l'informe interactiu disponible al començament d'aquesta publicació.

PROVÍNCIA DE CASTELLÓ

La província de Castelló acaba la primera quinzena de juliol amb una ocupació del 78%. Això implica un increment en l'ocupació de 1,7 punts percentuals respecte a les últimes dades registrades. (consulte l'evolució setmanal de l'ocupació hotelera en el gràfic de barres de l'informe).

El predomini del turista d'origen nacional s'ha mantingut i anota una representació del 82,7% en aquesta ocasió. El 17,3% restant pertany al turisme internacional, encapçalat pel mercat francés amb un 4,8%, seguit pel mercat britànic amb un 2,2%, el romanés (1,8%) l'estatunidenc (1,3%), l'italià (1,2%), i l'alemany (1%). La resta de mercats emissors no superen en cap cas l'1% de representativitat a la província de Castelló.

Per a la segona quinzena de juliol, els hotels de la província de Castelló preveuen un volum de reserves per damunt del 72,5%, esperant poder superar aquesta dada amb les reserves d'última hora com és habitual.

Pujar