Torrent presenta una innovadora aplicació per a conèixer l'estat del tràfic en temps real
Saber quan hi ha obres en el teu barri, quan va a haver-hi una mudança que tallarà el teu carrer o qualsevol altra incidència que et va a obligar a modificar el teu camà habitual. Els veïns de Torrent van a poder anticipar-se a aquest tipus de situacions grà cies a la nova aplicació que ha llançat l'Ajuntament, GeoTransit. Es tracta d'una aplicació que informa de corts de carrers i canvis en el trà fic.
Aquesta innovadora iniciativa ha sigut presentada aquest dimecres en el tradicional desdejuni informatiu que organitza bimensualment el consistori. GeoTransit permet conèixer, segons la zona en la qual està l'usuari, les incidències de mobilitat de la seua zona. Per a açò cal indicar un mail i una direcció a partir de la qual es determinarà el radi d'alerta.
El projecte GeoTransit forma part de l'Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible i Integrat de Torrent 2015-2025 (*EDUSI), que té per objecte la planificació d'actuacions de regeneració urbana mitjançant un enfocament integrat dels aspectes econòmics, ambientals, climà tics, demogrà fics i socials. Es troba cofinançat al 50 % per fons europeus, concretament el POPE FEDER 2014-2020.
Aquesta aplicació, encara que nova per a la ciutadania, ja venia utilitzant-se per la policia local per a conèixer què recursos es van destinar a cada moment, per exemple, a un acte o celebració: "Açò millora enormement la planificació d'actuacions i gestió de recursos", ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, José Antonio Castillejo.
Com rebre les alertes
Per a poder rebre les alertes, com s'ha comentat prèviament, el ciutadà ha d'inscriure's aportant una adreça và lida de correu electrònic aixà com una adreça i un nombre postal. Cal destacar que l'adreça fÃsica és la que servirà de referència a l'aplicació per a enviar les alertes i les incidències que afecten a aqueixa zona però no té per què ser l'adreça del domicili, per la qual cosa un veà de València que treballe en la ciutat pot estar en aquesta aplicació també.
Per tant, és una eina molt interessant per a ciutadans, però també per a comerços i indústries, per si l'afecció afecta a la seua activitat. Conèixer-la amb antelació pot ajudar-los a dissenyar alternatives. Campos ha assenyalat que està previst i s'està treballant perquè en un futur l'eina estiga integrada en la APP municipal, la qual cosa permetrà rebre les alertes en el telèfon mòbil. També es permetrà veure en el futur la interacció de les afeccions vià ries amb el transport urbà . Actualment pot consultar-se en http://geotransit.torrent.es