OCUPACIÓ

Teletreball: ha arribat per a quedar-se?

ELPERIODIC.COM - 04/08/2020

Amb la crisi provocada per la pandèmia i la declaració de l'estat d'alarma, moltes empreses i treballadors van haver de canviar d'un dia per a un altre les condicions en les quals desenvolupaven la seua activitat. Per a molts, l'única opció viable per a mantindre l'activitat empresarial passava pel teletreball.

Segons l'Informe *Infoempleo Adecco, així ho assegura el 58,5% de les empreses, que són les que, excloent a les companyies que es van veure obligades a paralitzar per complet la seua activitat, van optar per la modalitat del treball a distància. Encara que la mesura no ha aconseguit tots els treballadors per igual: tan sols el 18% de les empreses ha permés *teletrabajar al 100% de les seues plantilles.

La que ara és una mesura generalitzada en el dia a dia de molts professionals requereix una adaptació i modernització per part de la legislació laboral, una cosa en la qual coincideixen el 86,2% de les empreses espanyoles, que mostren el seu acord entorn de la necessitat de regular per llei el teletreball al nostre país.

I això que els treballadors han aprovat amb nota perquè les empreses puntuen amb un 7’2 sobre 10 l'adaptació de les seues plantilles al teletreball, i tan sols el 1,1% de les organitzacions enquestades donaria una valoració extremadament dolenta a l'acompliment dels seus treballadors durant el treball a distància.

Així, sembla que el teletreball ha arribat per a quedar-se, però només en la meitat de les companyies. Excloses les empreses la naturalesa de les quals no permet el treball a distància, el 48,8% de les companyies enquestades assegura que continuaran facilitant el teletreball en la nova normalitat. El 42,1% ho farà segons les necessitats de l'empresa i el 17,4%, sempre que el treballador vulga.

Pel costat dels professionals, el 83% afirma que li agradaria tindre una ocupació que li permetera *teletrabajar. La freqüència mitjana desitjada aconsegueix el 72,5% de la jornada laboral.